Sven 70 år

 

Så var det då dags att fira svärfar. Den här helgen har varit bokad sen ett tag tillbaka och nu var den då här. När man kommit upp i några år i ålder är det inte mycket saker man önskar sig. Man har det mesta man behöver och det man inte har det fixar man sig oftast själv. Det man däremot kan få lite hjälp med att fixa sig det är upplevelser, så den här helgen är helt och hållet vigd åt just en massa upplevelser tillsammans med halva tjocka släkten.
Vi startade med att käka medhavd lunch utanför Naturum Vattenriket i Kristianstad. En promenad på deras alldeles nyöppnade spång. Massa fåglar och olika växter hade vi hoppats på att få se. Vädret var dock lite för kallt, mulet och duggregnigt och alla djuren verkade ha letat skydd någon helt annanstans än prexis där vi tittade. Någon enstaka liten fågel kunde vi skymta men det var allt.
Det är helt klart värt ett nytt besök en annan lite varmare dag.

  

Vi styrde vår karavan mot nästa utsiktsmål, Sveriges lägsta punkt. Inte så mycket att se kanske alldeles invid E22:an. Men det blev ändå en mysig fikastund i skogsgläntan. Kaffe, kanelbullar, gifflar, en massa chips och lite krigslek. Ändå lite häftigt att kunna säga att man har varit där. Lyckoträff att svärfar aldrig besökt stället tidigare!
På vägen hem till oss och slutdestinationen för dagen gjorde vi ett snabbt stopp i Pukavik. Ett impulsivt stopp som inte alls var inplanerat från början. Galgabacken är en läskig plats. Där skedde avrättningar genom halshuggning och kropparna grävdes ner på platsen. Idag är där bara en sten på en äng. Sista kvinnan som halshöggs i Sverige, Bengta Svensdotter, hon misste sitt liv alldeles där, vid den där stenen. Det kan du läsa mer om Här

En video från dagens äventyr hittar du Här
Tack allihopa för en riktigt härlig dag!
Imorgon väntar nya äventyr.

Lämna ett svar