Trädgårdsröj

  

Vi har inte bara badat och solat den här varma sommaren. Under några av de varmaste dagarna fick vi trädgårdsryck här hemma. Mannen la om plattorna som legat lite löst ett tag. Samtidigt gjorde vi fint och la om lite stenar vid vår ena rabatt. En av få som vi faktiskt tänkt  behålla. När vi flyttade in i vårt hus var det så fint i trädgården så att jag minsann tror att den var finast på gatan. Det blommade och växte prexis överallt och det var sån ordning. Eller ja inte när vi flyttade in i februari men hela det första året.. Sen hände nåt, med tre barn och jobb och utmattning så funkar det inte riktigt med en trädgård som kräver lika mycket som en heltidstjänst. En del har vi avvecklat när ni hunnit med men det är mycket kvar.

 

Jag gillar att vara i trädgården och hålla på men istället för avslappning har det blivit en stress och så ska det inte vara. Det ska vara enkelt och inte kräva alldeles för mycket tid. Ut mot gatan har vi haft en häck som egentligen bestått av typ 8-10 olika sorters buskar. Det har sett väldigt rörigt ut. Vi har inte klippt det som vi borde och grenar har hängt ut över trottoaren. Stressen över att vi borde klippa ner det har varit stor men man hinner liksom aldrig ta tag i det…
Nu tog vi tag i det och det rejält! Nu skulle det bort, alltihopa. Grävt har vi gjort, svettigt har det varit, många turer till tippen har det blivit men fy tusan så nöjda vi är! Ja det blev en massa insyn men uteplatsen är fortfarande skyddad. När barnen hoppar studsmatta och sparkar boll gör inte så mycket om det syns från gatan. Nästa steg får nog bli någon form av jordfräs så att vi får lite luft och rörelse i jorden sen blir det gräs för hela slanten.

 

    

Tittar ni noga så kan ni skymta nästa projekt. Mannen har länge pratat om att vi behöver måla om huset. Brunt är ingen färg som tilltalat oss så mycket och en ny kulör valde vi för länge länge sedan. Nu har vi äntligen börjat måla. Vi tvättar, vi skrapar, vi grundmålar och vi målar och ska byta panel på vissa ställen…. mycket jobb är det men det kommer bli så grymt fint när det blir klart!

Lämna ett svar