Julafton

Jomenvisst hade Tomten hälsat på oss inatt. Det låg julklappar prexis som det skulle framför spisen. Ett av paketerna innehöll ett spel så vi satte igång att spela direkt efter frukosten. Dock var det lite kluriga regler som vi alla hade lite problem att förstå så barn nummer ett tröttnade och stängde in sig på sitt rum, barn nummer två surade för att hon kom sist i två av uppdragen och mamman flippade för att hon inte fattade reglerna… hmm blev ju en bra start på julafton det här.

Vi la ner det där med spel för en stund och fixade till oss istället. Även om vi bestämt oss för att fira julafton alldeles själva i år så är det ju ändå en speciell dag och lite finkläder krävs tycker jag. Mysan fick t.om en festfrisyr dagen till ära. 

Klockan 15 sattes teven såklart igång prexis som i de flesta hem i Sverige skulle jag gissa. Jag måste titta på Kalle! Utan Kalle ingen julafton. Barnen skrattade och tyckte det var lika kul som jag i år. Till Kalle blev det glögg och pepparkakor till föräldrarna och godishus till de små. Glöggen var sådär tyvärr, en med hjortronsmak. Det blev lite väl sött faktiskt. Smakade mer som varm saft än som glögg. Men kul att testa något nytt!

Julklappar är svårt. Vad ska man ge sina barn? De har ju redan allt vad de behöver. Behövs något akut så köper man det då, leksaker har de redan i överflöd. De två yngsta hade b.la önskat sig varsitt spel så vi bestämde oss för att köra på det. Spel fick det bli. Ett var till barnen och ett till hela familjen plus det som Tomten kom med så det blev en del nytt att spela tillsammans. Ska bli kul! 

Maten då? Ja den stod mannen för och även om vi som sagt firade själva i år slog han på stort. Tror att det mesta man kan fråga efter på ett julbord fanns med och det smakade prexis så gott som det ska.

Kvällen har spenderats med de nya spelen och legobygge som sig bör. Favoriten just nu verkar vara Pie Face. Men även Bajsspelet var ett kul och enkelt spel.

Min bästa julklapp då? Det var två faktiskt. En jättesöt ljuslykta som My har gjort i skolan. Den var till hela familjen och den fick på en gång hedersplatsen på ljusfatet. Den andra var en pall som Embla gjort i slöjden. En grymt fin pall!! Sjukt välgjord.

 På tredje plats kom boken jag själv hade valt. Nu ska jag minsann Mindfulnessvirka i fortsättningen.

Jag hoppas att ni alla oxå har haft en lika härlig julafton som vi. Vet faktiskt inte om vi har firat jul såhär bara vi någon gång tidigare. Det var superhärligt! Missförstå mig inte, jag tycker om att fira jul med fler familjemedlemmar oxå och kommer absolut att göra det många år framöver men jag kan oxå tänka mig att fira såhär nångång igen. 

Önskar er en fortsatt härlig julhelg vare sig ni är lediga eller måste arbeta!

Lämna ett svar