Den ständiga oroskänslan

Det går inte beskriva den men den är där nästan hela tiden just nu.
Den där oron… Tog mig prexis en Valerina och tänker att jag får ta ett par till sen när det ska sovas.
Sen vi kom hem från tältsemestern har jag inte gjort många knop. Tvättat och virkat, det är det ungefär. Sömnen är skit som vanligt och en oro/ångest maler i mig konstant. En oro/ångest som inte går att ta på riktigt. Den visar sig genom att min puls ligger så högt hela tiden. Hjärtat bankar mera utanpå än innanför kroppen. Ljud! Jag är så ljudkänslig, det susar i öronen och minsta lilla pip låter enormt i mitt huvud. Jag har ett stort behov av närhet. Vill gärna att mannen håller mig i handen dygnet runt, låter galet jag vet men det är så det känns just nu. Det gör det desto jobbigare när han jobbar natt och jag ska lägga mig i en alldeles kall och tom säng…

Och så är det alla dessa tankar som maler. Tankar som jag ska försöka göra mig av med igen.
Kanske skulle plocka fram den där orosboken som jag inte skrivit i nu under sommaren. Den funkade ändå där ett tag tyckte jag. Så fort en orostanke ploppar upp så skriver man ner den. När man skrivit ner den får man inte grubbla mer över den förrän man har sin orostid. En bestämd tid varje dag då man plockar fram sin bok och oroar sig så mycket man bara kan över allting man skrivit ner. När tiden är slut får man inte oroa sig mer förrän nästa gång man har sin orostid. Ja så får det nog bli, orosboken ska plockas fram igen!

Idag är det sista lediga dagen. Imorgon är det dags för jobb. Upp tidigt och fritids för två av barnen, mannen jobbar just nu och inatt och hinner inte hem innan jag ska iväg. Den stora får dock vara hemma och ha ordentligt sommarlov två veckor till. Jag hoppas och tror att rutiner kan vara bra för den här trötta människan.Vakna och stiga upp lite tidigare på dagarna, äta regelbundet och röra sig lite mer. Det låter som en bra plan tycker jag. Det borde kunna hjälpa min sömn.
Ska bli en spännande höst på jobbet med nya utmaningar, några småändringar i personalgrupperna, 7 nya barn i vår barngrupp och ett gäng nya i den andra gruppen, nyrenoverade kök på avdelningarna och en ny klätterställning ute väntar. Blir en händelserik höst. Vi ses imorgon alla fina kollegor!

Lämna ett svar