Nytt jobb

Ni var några som undrade över mitt jobbsökande. Vad jag valde till slut.
Efter lite funderande landade jag på fritids med för närvarande 3:or.
Det känns spännande och kul. Det var ett tag sedan jag arbetade på fritids men då funkade det ju bra, eller vad säger ni Arne & Anna? Skötte jag mig då? Kul ska det bli att arbeta med äldre barn igen. Väldigt annorlunda mot förskolans värld som jag befunnit mig i nu en väldans massa år. Ett av problemen med det har varit att jag inte kan få någon tillsvidaretjänst eftersom jag inte har någon förskollärarlegitimation. Detta trots att jag har en snarlik examen med t.om lärarlegitimation i vissa ämnen. Tydligen är inte det tillräckligt ens tillsammans med all min erfarenhet för att min kommun ska tycka att jag är tillräckligt kvalificerad för att få en fast tjänst inom förskolan. Lite skumt kan man tycka men så är det.

Fritids då, ja där var det inga problem alls. Med rätt examen och en stor brist på just fritidspedagoger blev jag erbjuden en tillsvidaretjänst redan under intervjun. Det kändes så rätt och bra men jag gick ändå hem och funderade några dagar. Att arbeta bara på fritids, utan att behöva tänka på och planera t.ex förskoleklasser eller halvklasser, det ska bli så skönt! Jag tror det här blir kanonbra. Ett plus i kanten även för att jag slipper tidiga morgnar.
Blir bra det här!

Lite sorgligt är det dock såklart att lämna Bullerbyn. Det har varit kul och lärorikt att få vara med och starta upp en förskola. Väldigt utvecklande och spännande har det varit. Härliga kollegor, underbara barn och bra föräldrar. Konstigt känns det att sluta där redan på fredag. Det har gått så fort allting och jag antar att jag inte riktigt kommer förstå att det inte är Bullerbyn jag ska gå till varje dag förrän jag har varit på nya stället ett tag. En fin kaffemugg fick jag i present av mina snälla kollegor idag, så att jag ska tänka på dom varje dag när jag dricker kaffe. Tack snälla ni! Passar kanon nu när jag slog sönder min mugg från förra stället jag jobbade på. (Jag kommer fortsätta minnas alla G-klavare ändå, var inte oroliga! Tänk att ”er” mugg ändå klarat sig ända tills nu.) Fick en liten fin hemgjord present från ett av barnen oxå idag. Hemlagat julgodis, tack snälla!!

 

Lämna ett svar