Föräldramöte

 

Föräldramöte nummer tre av fyra avklarat. Det fjärde, då i rollen som pedagog och inte förälder väntar.
Förra året tror jag inte att jag var på något (kanske, minnena är lite diffusa) mer än det som pedagog. Året innan dess var jag definitivt inte på något mer än i arbetet (var jag det så vet jag själv inte om att jag var där). I år har jag alltså deltagit i alla mina barns föräldramöten. Det måste väl ändå vara ett friskhetstecken eller? Dessutom har jag kunnat ta till mig en del av den information lärarna velat förmedla.
2:orna ska nu lära sig skriva med penna. Fokus i ettan har legat i att lära sig läsa och skriva med ett flyt. Till detta har datorn använts mycket och nu när de har fått sitt flyt är det dags att börja forma bokstäverna med penna oxå. Lite nytänk som enligt forskning ska gynna läs- och skrivinlärningen. Låter vettigt låter jag.
4:orna kommer nog ha ett tufft år framför sig. Nu trappas det upp rejält mot lågstadiet och det kommer bli ett helt annat tempo. De kommer få ta mycket mera eget ansvar över sitt lärande än tidigare. De kommer få lära sig att tänka lite utifrån olika graderingar inför betygen som komma skall i sexan och bli tränade i hur man ska tänka i de nationella proven.
8:orna då. De har nog ett spännande år framför sig med lite olika projektarbeten. Självklart är första projektet ”Min röst, mitt val” som innefattar ett skolval nu på fredag. Ska bli spännande att få följa var våra ungdomar står i valfrågan. Det största måste nog ändå vara första praon. Nu ska det ut och letas praoplatser för fullt så att man hamnar någonstans där man faktiskt vill vara.
Ett spännande år som väntar mina fina grymma ungar!

Lämna ett svar