Fullt upp

Här inne på bloggen händer det inte mycket. Det händer desto mer utanför, irl. Det är lite därför det inte hinns med att skriva nåt här inne.

  

Det har varit fullt upp med att plugga. Första reflektionsprotokollet är inlämnat och nu väntar en omarbetning av detsamma. Vi fick en grupprespons och efter den känns det som att jag behöver skriva om typ hela arbetet… Har varit med om mitt första litteratur seminarium och min första spanarverkstad oxå. Kände mig allt lite smådum då studien vi skulle reflektera över och diskutera inte var den enklaste för mig att tolka. De andra verkade ha stenkoll! Nu har jag en månad på mig till nästa gång och då är en artikel av all litteratur som ska läsas, skriven på engelska. Det blir med andra ord inte enklare! Spännande är det iaf och både diskussionerna och föreläsningarna sätter igång hjärnkontoret. Två härligt soliga dagar var det som tillbringades på Högskolan i Kristianstad och lunchen kunde ätas ute både i torsdags och i fredags. I fredags hade mannen dessutom fixat pastasallad med kyckling åt mig. Det är det som kallas kärlek!

Vi har inte överdrivet många skoaffärer i vår lilla stad, är det dessutom barnskor man är på jakt efter finns det bara en. Ja Coop oxå, de brukar ju ha ett par olika varianter att välja på. Barnens fötter växer som tusan och sommarens gympaskor börjar bli lite små till de där fötterna. Jag tog en chansning när jag ändå var i Kristianstad och svängde inom Skopunkten i torsdags. Det brukar inte vara helt enkelt att köpa skor åt våra barn, de brukar ha en tydlig bild av vad de vill ha nämligen så de brukar alltid få följa med och välja. Den här gången tog jag som sagt en chansning och det blev en fullträff. Både My och Fenix blev supernöjda! Så härligt att få se den glädjen i ögonen som de hade när de såg sina nya skor. Skorna i mitten är mina egna, jag blev oxå helnöjd. Äldsta dottern behöver oxå nya skor men henne vågar jag inte köpa till utan att hon är med och testar storlek själv. Det får bli en annan dag och här i stan. När jag kom hem i fredags hann jag bara prexis möta mannen i dörren innan han skulle iväg och jobba. En snäll Embla fixade pannkisar till middag åt sin trötta mamma och sina syskon, grymma unge!

  

Vi har stora grejer på gång här hemma. Det vet väl alla ni som bor i hus. Det finns jämt grejer att fixa med. Både sånt som måste fixas och sen alla dessa grejer som man vill fixa. Vi har mycket som står på tur på vår lista. Det som står överst just nu (det ändras nämligen mest hela tiden) är Emblas rum. Den garderob som hon nyttjade försvann för två år sedan och sedan dess har hon inte haft någonstans att hänga sina klänningar stackaren. Nu är det dags tänkte vi. Dock är det inte helt så enkelt som att bara köpa en ny garderob. Ska hon få plats med den på sitt rum kräver det även en mindre renovering som innefattar en ny säng. Vilket bra tillfälle att måla om oxå då tyckte hon. Ett annat ställe i huset som hade behövt sig en uppfräschning är vår hall. Den har vi inte gjort något med sen vi flyttade in i huset. Inget som heller har stört mig så mycket förrän jag började reflektera över den alldeles nyligen. Det är en ganska praktisk och bra hatthylla vi har men fruktansvärt ful! Skohyllan är ännu fulare den. Så nu ska hallen få lite färg (vi gillar vitt) och ny inredning. Kommer bli superfint! Ni hör ju själva att ett besök i vårt stora svenska möbelvaruhus var ett måste. Igår var vi där, med släp, massor shoppades och det kommer bli så fint här hemma när det blir klart. En del bonushandlade blev det oxå, ni vet en massa värmeljus och sånt där smått o gott. Hittade även detta fina ljusbord. Blir så fint med några av alla mina Majalyktor på.

Lämna ett svar