Söndag

Brödbak kan väl passa bra på en söndag. Två fina goda havrebröd fick det bli. Enkelt ska det vara. Finax mix som man bara tillsätter vatten till. Lite kladdigt blir det men vad kan man begära när det är glutenfritt? Det går ju ändå att forma lite försiktigt till fina bröd. Några skivor fick bli varma mackor senare på kvällen och resten skivades och stoppades i frysen. Det blir goda frukostmackor några dagar framöver.
En lugn söndag utan några måsten, då är det även läge för en hårtvätt. Jag brukar tvätta håret en gång i veckan och då funkar helgen bäst. Vanligtvis använder jag hård tvål till mitt hår men nångång ibland byter jag tvålen mot Rasullera. Så fick det bli idag. Håret känns ännu renare och mjukare än med tvålen faktiskt. Kanske skulle ge mitt hår det här lite oftare känns det som. Rekommenderar verkligen både hård tvål och Rasul till både hår och kropp.

Annars har söndagen mest ägnats åt läxor. Lilla My hon är så noga med allt hon gör och därför tar det oxå lite längre tid än om hon bara snabbt skulle skriva ner sina svar. Hon lägger t.ex ner mycket tid till att skriva perfekta siffror i matteboken och då hinner hon inte riktigt med alla tal hon borde på lektionerna. Nu har hon legat lite back ett tag med vissa uppgifter som hon fått ta med sig hem för att hinna ikapp. Idag har hon kämpat som tusan och kommit ifatt i allting. Hon har pluggat engelska och svenska och matte. Grymma unge! Så skönt att äntligen ligga i fas med allting. Finaste bästa lilla Mysan!

 

Fenix däremot har hunnit med lite kompislek, både inne men mest ute. De har cyklat, varit på lekplatsen och i skogen. Vi bor verkligen på bästa stället som har så nära till allt. Innan det var dags att lägga sig hann även han med lite läxa. Även han har legat efter ett par veckor med en uppgift. Måla trafikskyltar är ingen höjdare att få som läxa när man hatar att måla. Han har kämpat och han har i samband med den här läxan deklarerat att han hatar läxor. Låter ju som en bra start i första klass. Vi har gjort lite (väldigt lite) i taget men han blir liksom aldrig klar med de där jäkla skyltarna. Idag fick jag nog och hjälpte honom att måla klart dem. Det kan ju inte vara värre än att vi hjälper honom med matten och med att skriva tänker jag. Stackaren måste ju få känna att han blir klar med dem nångång. De har hängt över honom som något hemskt straff och det känns inte riktigt som en bra bild av läxor redan i ettan. Nu är de iaf klara och han fixade de andra läxorna lätt som en plätt efter det, både matten, svenskan och läsläxan. Grymma unge som du kämpat! Bästa Lilleman!

 

Lämna ett svar