Gallstensanfall

Vaknade vid halv fem i morse av ont i magen. Känner igen det där magonda nu och det var helt klart ett gallstensanfall. Ett tag hade jag det väldigt ofta och har blivit opererad. Gallblåsan plockades bort och jag fick en stor sten med mig hem. Jag har fortsatt att mångång emellanåt få anfall, dock väldigt sällan. En läkare förklarade för mig att bara för att man opererat bort så är inte det en garanti för att inte få nya stenar. Gallgångarna finns kvar och där kan det fortsätta att bildas stenar.

Det var länge sen senast men inatt/imorse var det alltså dags igen. Eftersom jag känner igen smärtan så väl är det inte mycket att fundera över, även om jag ju fungerar på det viset att jag ändå funderar och vrider och vänder på alternativen innan jag gör något åt dom. Tog till slut det rätta beslutet att ta en värktablett. Diklofenak är det som funkar på mig mot just detta. Problemet är att hela min kropp blir helt utslagen efter en sån tablett. Jag blir så matt och trött. Fruktansvärt tung i både huvud och kropp. Så idag blir det vila men förhoppningsvis ändå inte sömn. Skulle jag somna nu på dagen så vet jag ju att jag inte kommer kunna somna ikväll.
Gjorde ett försök till att mysa med hunden men det gick bara i nån minut sen ville han hellre vara ute i trädgården. Så rolig är jag idag liksom…

Mina tankar går idag till alla drabbade i Manchester!! Det finns inga ord!!

Lämna ett svar