Nobelmiddag

Mina barns skola har en himla fin tradition. Eleverna i årskurs sex får på våren gå på Nobelmiddag. Det dukas fint, bjuds på god mat och alla får klä upp sig fint. I år var det Emblas tur.

Hon tog det på stort allvar och som ni kanske minns var vi på shoppingtur och fick tag på hela outfiten på en gång. Vit klänning, vita fina skor, nya örhängen, choker och tiara. 

Det packades även ner en massa smink och de fick en hel timme på sig att fixa i ordning sig i skolan innan det var dags. Jag kan bara tänka mig hur mysigt och kul de måste ha haft. Alla tjejerna i klassen som tillsammans i ett klassrum sminkar sig, fixar frisyrer och klär sig fint. När jag efteråt fick se alla bilder hon hade tagit blev jag bara såå glad. Vilket minne att bära med sig. Tack skolan för att ni gör ett bra avslut för våra sexor!

Det var en nöjd dotter som berättade att hennes bordskavaljer oxå hade tagit det på stort allvar. Han hade två tjejer som bordsdamer och hade både dragit ut stolar och varit mån om att de alltid hade dricka i sina glas. Dock konstaterade hon att hennes egen nutellakladdkaka är bättre än den de fick som efterrätt på Nobelmiddagen som bara smakade mörk choklad. 

2 reaktioner på ”Nobelmiddag

Lämna ett svar