Jul på riktigt

Vilken helg vi har haft!!
Nu är det verkligen december och jul på riktigt. Julen börjar på något vis när Musikhjälpen drar igång tycker jag. All den kärlek som visas, all den generositet, det är vad julen handlar om.
I år befann sig glasburen i Lund och det är ju inte alldeles för långt ifrån oss, klart vi måste uppleva det live då, tyckte jag. Jag fick med mig resten av familjen och i lördags drog vi iväg på äventyr. Jag tror nog att jag talar för hela min familj när jag säger att vi har fått ut det mesta möjliga av Musikhjälpen i år. Att uppleva det på riktigt, inte bara genom teven, önska låtar genom att skriva ner på en lapp och putta in den direkt i glasburen, att vara med på en flash-mob på plats, se programledarna och ett par artister på riktigt, stoppa pengar i Darth Vaders och StormTroopers bössor och få en high five av desamma, att stå längst fram närmast glasburen och synas på teve, se discokulan live liksom Pontus med den blåa jackan… Ja ni hör ju! Vi har verkligen fått ut allt av vårt besök i Lund!

 

  

En jättemegabonus med vårt besök i Lund var att luncha med bästa Kattis med familj! Och att få komma hem till er och bebismysa även om det bara blev några timmar. Filten som jag virkat och rivit upp och virkat om blev klar i bilen på vägen ner. Hoppas den kan värma lite nu när Vilja är liten, sen när hon blir större får den kanske bli en liten snutte hon kan dra runt med.

 

Det har varit en händelserik helg. Idag var det nämligen dags för julgransköp. Som sig bör tog vi oss till Riksdagsmannagården. Hunden fick följa med och hittade några ponnysar att skälla lite på. Gran hittade vi på en gång, varför gå runt och vela när man hittar en perfekt direkt. I vår familj har det på något vis blivit att det är Mysans uppgift att sätta spiran i grantoppen varje jul. I år kom jag och My överens om att spiran kändes lite tråkig och att vi nog behövde förnya oss lite. Efter en sväng hos Ica kunde hon istället få upp en fin stjärna i granen. Lite nya sladdlösa ljus, glitter och kulor så är vi helnöjda med årets gran.

  

Kan ni tänka er att helgen inte var slut med detta. Årets pepparkaksbak hann vi oxå med ikväll. De köpta glutenfria pepparkakorna faller inte mig i smaken alls då de oftast är stenhårda. Frias pepparkaksdeg däremot blir det hur goda pepparkakor som helst av. Dock blev de i år (med nytt recept verkar det som) alldeles bubbliga och tjocka som tusan trots att man kavlade tunt, men smaken är där så vi får vara nöjda med det.

 

Önskar er alla en härlig sista vecka innan det är dags för julafton!

Lämna ett svar