Jullov 2018/19

Vi har haft ett härligt jullov. Jag tog semester alla dagar som skulle varit jobbdagar sen julafton och det har varit så jäkla skönt. Jag har vänt på dygnet och kan som vanligt inte somna på kvällarna men det gör inget då jag kunnat sova till allt mellan 9-11. De dagar mannen jobbat har nämligen hunden väckt mig vid nio, de övriga dagarna har mannen rullat upp persiennen vid 10-tiden och jag har kunnat ligga o dra mig hur länge jag har velat. Fattar ni vad skönt! Men ju mer jag sover desto mer så känns det som att jag blir ännu tröttare. Galet det där hur kroppen skriker efter vila när man är ledig. Några försök till att röra på mig har jag gjort nu de senaste dagarna, bl.a lite yoga med hunden och ni ser ju på bilden hur han hejar på mig…

 

Jul har vi firat såklart. Först med uppesittarkväll den 23:e med Bingolotto som gav en liten vinst i form av en ny lott till nyårsbingot. Tomten hade under natten till julafton besökt oss och i vanlig ordning lämnat stora paketet. De innehöll ett härligt fotbad och värsta gamingdatorn. Lyckliga barn = lyckliga föräldrar! Julmat och Kalle klockan tre hann vi såklart oxå med.

 

 

Pussel och spel fick vi i julklapp. Barnen tyckte det var lika kul som föräldrarna att pussla och första pusslet blev klart alldeles för fort så jag fick iväg o handla fler. Även spelen var roliga och har spelats ett par gånger under lovet. Klassikern ”Tjuv och polis” som man själv minns som liten och Bagges nya spel ”Hundkaos”.

  

En dag när pappan i familjen var ledig passade jag och tjejerna på att köra till C4 för att kolla in mellandagsrean. Lilleman som tröttnar fort kunde nöjt stanna hemma och ha gamingdatorn för sig själv. Nöjda tjejer fick topparna klippta på håret och hittade nya tröjor. Återigen, nöjda barn = nöjda föräldrar.
En födelsedag har vi hunnit med. Älskade Lilleman är inte så liten längre. 8 år gammal! Alla ni med egna barn vet hur galet fort tiden går sen man fick barn. Nu har vi verkligen inga småbarn här hemma längre, även om lillebror alltid är minst… Vi hittade en häftig liten drönare åt honom på Flying Tiger som man använde händerna för att få att lyfta. Annars fick han faktiskt välja sina presenter själv i år. Det är inte enkelt det där med presenter. Barnen har ju redan allt de behöver. Han ville verkligen ha en mugg och en T-shirt med en Banankaka från Matinbum så självklart fick det bli så, tillsammans med ett nytt spel att spela på den nya datorn. Nöjd Lilleman = nöjd mamma & pappa.

 

 

Det nya året har vi firat in. Mannen hjälpte mig med recept och shopping samt att fixa med efterrätten innan han begav sig till jobbet. Vissa yrken tar ju inte riktigt hänsyn till om det är helgdag, afton eller natt och det är just ett sådant yrke han har den där mannen. Vi har haft det bra genom åren och det är inte många gånger han har behövt arbeta just dessa speciella helgdagar och aftnar som man gärna tillbringar tillsammans med sin familj. Någon julafton har det blivit och någon midsommar och i år var det alltså dags för honom att fira nyår på stationen. Vi hade honom med oss på telefon vid tolvslaget och för er som undrar så hade han en lugn natt. Här hemma blev det mer Bingolotto med en 100 kronors vinst, god mat, Grevinnan och betjänten, gigantiska tomtebloss och innan vi gick och la oss skålade vi i cider. Tack mina fina barn för en supermysig nyårsafton!

  

  

  

  

 

 

En del promenader har det oxå blivit. Några har jag t.om tvingat med hela familjen på. Hunden har haft fullt upp med att hålla reda på hela flocken. Barnen har inte direkt jublat men ska man sitta inne med sina mobiler/datorer/ipads en massa så behöver man minsann få frisk luft åtminstone en gång om dan och röra lite på sig emellanåt oxå.

  

 

  

Jag är så glad för att jag såg en annons från en vän om ett par skridskor som var till salu. Nu hann inte jag först utan fick så snällt köra in till stan och köpa mig ett par nya men annonsen gav mig ändå idén om att vi kunde åka lite skridskor. Barnen tyckte det var superskoj. Fenix var lite försiktig, men så har han bara åkt en gång tidigare oxå. Två dagar efter varandra har vi åkt och han tar sig runt hur bra som helst nu, bättre än mig får man nog t.om påstå. Jag stapplar mig fram lite försiktigt men det känns som att barnen uppskattar att jag är med på isen och inte bara står utanför och tittar på. Embla tränar på sina piruetter som hon lärde sig när hon var en 3-4 år och gick i skridskoskola och vår lilla My flyger fram och vinner helt klart ligan över den som ramlar flest gånger.

  

  

  

Barnen har några dagar kvar innan skolan börjar igen. Jag är så glad för att vi kunde ordna med våra ledigheter så att Fenix inte behövde vara nånting alls på fritids. Fritids är inte riktigt hans grej.  Själv börjar jag jobba på måndag igen. Alltså bara en dags ledighet kvar. En dag då nya äventyr väntar. Får berätta mer om det i nästa inlägg.

Önskar er alla en god fortsättning på det nya året!
Ta hand om er och om varandra!
Gör saker som du mår bra av!

Lämna ett svar