Kollektivtrafikens dag

Idag firade Blekingetrafiken här i stan Kollektivtrafikens dag. Det innebar att vissa busslinjer var gratis att åka med under hela dagen. Det arrangerades även en massa roliga grejer inne i stan på torget. Vi förskolor fick en speciell inbjudan till detta redan i december. Självklart ville vi på min förskola hänga på detta roliga. Vi hade inte så många barn idag och vi var full personalstyrka, alltså kunde det bara bli bra. Vi åkte buss in till stan med barnen, där fick de ballonger, korv med bröd, ansiktsmålningar och vi dansade ut julen runt den stora granen på torget. Efter dansen fick alla barn en liten gottepåse som bl.a innehöll ett reflex, ett klistermärke, en liten resetandborste och en liten tablettask. Alla barnen var helnöjda när vi satt på bussen hem igen och det var vi pedagoger oxå. Vilken utflykt! Tack för den Blekingetrafiken!  http://www.blt.se/karlshamn/bussigt-firande-pa-torget/

Självklart hamnade den här linslusen på bild oxå, hittar ni mig? På vägen hem gick luften ur mig lite. Det var så mycket folk på torget så jag tror knappt jag har sett så många där samtidigt nångång. Det gjorde att mitt huvud tog lite slut när vi väl åkte därifrån. Vilken tur att jag kunde stänga in mig i köket på förskolan sen och ta hand om middagsdisken en stund. Det märktes på barnen oxå att de var lite extra trötta på eftermiddagen och det blev mest lugn innelek tills de skulle gå hem och jag kunde låsa stället och oxå bege mig hemåt.

Nu har vi fått i oss fredagstacos och chipsen åkte prexis fram. Alla softar i soffan och jag försöker tänka bort att här är så mycket ljud som stör mig. Ja jag är ganska ljudkänslig nu för tiden och värre blir det när jag är extra trött. Barnen pratar, de knapprar på sina datorer, teven är igång, hunden klapprar med sina tassar över golvet, det knastrar när alla biter i sina chips, diskmaskinen låter… mmm, jag har en del att försöka stänga av och det är så svårt!! Längtar tills det är dags att gå o lägga sig så jag kan sova bort alla ljud istället och förhoppningsvis vakna pigg imorgon.

Lämna ett svar