Min tvättstuga

Jag är en sån där konstig skum person som gillar att tvätta. Jag gillar att sortera allt i olika högar. Jag gillar att tömma tvättmaskinen och veta att allt är superrent (vilket det inte alltid har varit med vår gamla maskin 😬). Jag gillar att hänga upp och dra lite i tröjorna så att de blir släta när de torkar. Jag gillar att vika ihop och sortera i olika högar beroende på vilket rum allt rent ska landa i. Jag vilar huvudet och samlar energi när jag står och viker min tvätt. Jag gillar inte att stryka så det händer väldigt sällan (typ bara när vi ska på kalas). Jag gillar inte att mangla (så mangeln sålde vi).

Jag gillar inte gift och kemikalier i våra kläder och har experimenterat en del för att slippa detta. Dock har jag inte tyckt att kläderna blivit rena med enbart naturliga medel. Nu har vi ett tag kört Grumme flytande tvättmedel. Ett ändå helt okej alternativ tycker jag, då den är Svanenmärkt. Som fläckborttagning använder jag galltvål eller bikarbonat och ättika. Som sköljmedel (inte i varje maskin dock) använder jag ättika och någon eterisk olja för doftens skull.

Jag gillar inte hur min tvättstuga ser ut. Renovering av den står högt på önskelistan och vi väntar just nu faktiskt på offert från hantverkare som varit här och kikat. Snart har jag kanske en tvättstuga i superskick! Jag gillar inte när saker går sönder och nu i helgen när jag skulle tvätta mängder med maskiner (tvättar inte direkt under veckorna) så pajade maskinen. Den bara slutade snurra. 😔 Ny maskin fick beställas och idag kunde mannen hämta den. Vilken maskin! Den är så fin och den är så tyst! Och mycket mer miljövänlig än vår gamla från 2005. Nu får vi hoppas den kan tvätta så att kläderna blir rena oxå. 😊

Ett helt inlägg om tvätt… jag sa ju att jag är konstig!

 

Lämna ett svar