Östersjöfestivalen

 

Årets Östersjöfestival försvann nästan lika fort som den kom. Pga den extrema värmen var det inte mycket vi orkade vara inne i stan. Festivalandet smygstartade på torsdagen för oss. Då fick vi besök av bästa Kattis med familj. Att det ska behöva gå så lång tid mellan gångerna vi träffas är ju nästan pinsamt. Vi saknar dig när du inte är här Kattis! Vi funderade över festivalen men beslutade i tyst samförstånd att vi fick ut mycket mera av att umgås med varandra än att dra in till stan. På fredagen tog vi oss istället till Långasjön då barnen längtade mer än nånsin efter bad. Längtar tills vi träffas nästa gång bästa ni!! Lite kul var det allt att vi fick ett litet meddelande på vår ”kom ihåg” lista som hänger på kylen. Klart du är Bäst Anton!

 

Jag klarar ju inte riktigt av att hålla mig ifrån Östersjö helt ändå. Är vi inte bortresta så är minst ett besök givet. Ibland kan jag sakna när vi bodde inne i stan och hade festivalen bokstavligt talat i knät. Det är en sån härlig festival med musik i varje gathörn och glada människor överallt. Jag och Mysan tog oss in på fredagskvällen. Rolandz skulle stå på scen och har man Robert Gustafsson i sin kommun så måste man ju bara vara på plats. Mannen jobbade tyvärr och missade hela spektaklet, Embla och Fenix ville absolut inte följa med så kvar blev alltså jag & My. Det var galet mycket folk i stan den här kvällen, verkligen galet mycket!
Jag har aldrig nånsin sett så många människor på torget. Lite häftigt såklart men inget bra för mitt mående. Vi lyssnade på några låtar och fick uppleva Robert Gustafssons version av Tony Rickardsson. Helt underbart att få lyssna på detta live. Men sen hade vi fått nog både jag och My. Alla dessa människor och den trängsel som blir väcker min ångest. Den stunden som det tog att ta sig ut ur folkmassorna tog så mycket energi och jag var i den stunden glad att jag bara hade ett barn med mig att hålla reda på. Hennes hand i min gjorde mig samtidigt lugnare och att jag kunde tänka på min andning. Jag var tvungen för hennes skull att behålla mitt lugn och ta oss ut till luftigare områden och sedan hela vägen till bilen och till slut hem.

  

På lördagen fick jag hela familjen med mig, då hade vi dessutom bestämt dejt med familjen Nejbo nere vid smaktältet. Mannen smakade öl och jag & barnen smakade god glass. En liten skymt av Tareq Taylor fick vi innan vi skulle vidare till barnens scen. Där väntade Trolleri, lek och show med Daniel & Yankho. Tror emellanåt faktist att vi föräldrar tyckte det var roligare än vad barnen tyckte. Riktigt bra show! Ture som tillhör Nejbosarna fick vara med och tävla lite. Äggstafett mot Yankho och han blev en lycklig vinnare av ett gammalt stödhjul som han senare fick signerat. Tjejerna tog såklart selfie med artisterna och alla var nöjda och glada. Ja Lilleman var oxå nöjd, han fick ett svärd gjort av en ballong av Magikern Rocko.
Efter cykelturen hem avslutades kvällen tillsammans med Nejbos på vår uteplats och i vårt uterum med pizza och annan diverse ”beställa hem mat”.

 

 

Lämna ett svar