Röstånga Camping

 

 

Simskola för två av barnen och trimning för hunden i fredagsförmiddag. Han blev så fin vår lilla hund. Denna gången var han extra långhårig då vi fått skjuta fram trimningen några veckor. Rekommenderar verkligen http://hundtrimstugan.se som tar så väl hand om Chilli. Han blir alltid lika glad när han kommer dit.
När vi fått hem hund och barn packade vi in oss i släp och bil och drog iväg på minisemester. Plats var bokad på NordicCampingRöstånga bredvid mannens syster med familj. De hade redan varit där några dagar och verkade bli ganska glada när de fick lite sällskap av oss. Ett litet läger fick vi ihop även om vi lämnade en del hemma den här gången. Tog t.ex inte med förtältet nu när det bara gällde en helg, hade visst glömt lite annat smått och gott som liten handduk b.la. Tur med släktingar till grannar då som man kan låna av.
Till barnens förtjusning fanns det poolområde med gratis inträde för campingens gäster. Där tillbringade vi en hel del av helgens timmar. Vattenrutschbana åktes och Fenix lärde sig simma! Ja det är säkert, solig sommar med bad nästan varje dag, fem dagar på simskola och en helg i pool så släppte det. Grymma unge!

På campingen fanns även en BMX bana som testades av alla utom undertecknad. (Glömde ju testa din mb kom jag på nu Christin, det skulle jag ju…) Den gick hem hos allihopa som verkade ha riktigt skoj när de cyklade den.
Inte alldeles för långt ifrån campingen ligger Odensjön. Där skulle det visst vara riktigt riktigt fint och härligt att bada. Med ett djup på 19 meter vågade jag inte riktigt det, är ju ingen simmare direkt…. vågade inte heller ha i Fenix där så han och jag stannade  vid tältet med hunden när de andra cyklade till sjön. Jag och Fenix klarade oss bra i skuggan, vi fixade en glass och lite dricka sen softade vi bara, vi är ganska grymma på det faktiskt. När de andra kom tillbaka var de supernöjda med sjöbadet. De hade haft några härliga timmar i solen. Cykelturen hem gjorde däremot att de var ganska varma igen och efter lite fika fanns inget annat att göra än att hoppa i vattnet igen i poolen på campingen.

 

 

Grillförbudet som råder runt om o landet ställer till det lite när man campar för vad äter man på en camping om inte grillat? Ena kvällen fick det bli pizzeriamat och andra kvällen fick vi ihop tacos. Om vi saknade grilldofter och lukten av tändvätska? Ja!
Såna här små minisemestrar borde man göra oftare. Så skönt att komma iväg lite om så bara för en helg. Har ni inte testat camping så borde ni göra det oxå. Det är en skön soft stämning på campingar. Jag har en tendens att vakna tidigast i vår familj när vi tältar (det blir ju så in i bombens varmt i tältet så fort solen gått upp). Den där stunden där på morgonen när jag går upp med hunden, vi går en runda och sen sitter och väntar på att resten av campingen ska vakna till liv. Den stunden är nästan den bästa på hela dan.

 

Lämna ett svar