Skogens guld

Äntligen hittade även vi kantareller!!
Jag älskar kantareller, det är något av det absolut godaste som finns. Jag antar att känslan kanske kommer lite i att det är så svårt att hitta dom. Det är så sällan jag äter kantareller så när jag väl gör det måste jag känna efter och njuta alldeles extra mycket.
Min pappa springer på dessa små gula svampar stup i kvarten. Min storebror plockar mängder, typ varje dag. Men jag, jag hittar ju aldrig några. I flera år har vi försökt och alltid kommit hem tomhänta. Förra året gav vi upp och gav oss inte ens ut i skogen på hela säsongen i ren strejk.
Nu hörde vi att det ska finnas massor i år. Att man mer eller mindre går och trampar på dom för att det är så mycket. Då kan ju inte ens vi misslyckas resonerade jag och mannen oss fram till. Sagt och gjort, igår fick det bli skogen. Och vet ni vad, vi hittade kantareller!! Lyckan är total! Det tog dock inte lång tid innan klockan blev för mycket och vi var tvungna att ta oss hem för att lägga barnen. Men denna skogen ska vi helt klart besöka fler gånger!
Kvällen avslutades med smörstekta supergoda nyplockade gula små guldhattar som smälte i munnen. Jag har en liten aning om att kvällen som följer avslutas på prexis samma sätt då hälften sparades.

  

Lämna ett svar