Skolavslutning

  

Dagen vi har sett fram emot så mycket är äntligen här.
Skolavslutningsdags! Jag har tagit semester och mannen började inte jobba förrän nu ikväll. Morgonen startades så som sig bör med frukost och följde sedan med påklädning av fina kläder, sminkning och fix av hår. Lite stress oxå såklart, det kan man tydligen inte undvika i vår familj en skolavslutningsdag. Vi hade hur mycket tid som helst på oss egentligen men när äldsta dottern vill ha håret lockat med hjälp av plattång, då tar det tid. Hon har megatjockt hår och ska det bli något av lockarna kan man inte ta några stora testar varje gång. Det tog sin stund alltså men vi hann med fläta till My och fix av Fenix hår oxå. Exakt 9.30 trampade vi in på skolgården och 9.30 var det sagt att Embla skulle samlas.

Embla är med i skolorkestern och de riggade upp allt de behövde och vid 10-snåret började de spela så att alla klasserna kunde tåga in. Sen sjöngs det och några modiga tjejer i årskurs sex höll fina och roliga tal. Efteråt skulle det samlas utanför respektive klassrum. Det var där det blev lite svårt för oss med tre barn. Jag gick till My, Oscar till Fenix och sen sprang vi vidare till Embla.

 

Tur med vädret hade vi, inte för varmt, inte för kallt och solen visade sig. När vi kom hem var vi supersugna på vår traditionella skolavslutningsfika. Glass, jordgubbar, grädde och för de som vill även maränger, kolasås, chokladsås & bananer. Smaskigt värre! En annan grej som blivit tradition i vår familj är skolavslutningspresent. Eftersom barnen har jobbat och kämpat stenhårt ett helt år så tycker jag att de är mer än värda någon liten grej så att de ska bli sporrade till att jobba lika hårt nästa termin oxå. Ja jag vet, det blev mycket plast i år *skäms*. Det går lite emot mina nya värderingar egentligen. Men jag har i gengäld även bestämt att jag inte ska bli manisk och helt knäpp över det här med plast och kemikalier. Då får man snart flytta ut i en hydda i skogen. Jag är väldigt medveten och jag gör nog ganska mycket egentligen men jag gömmer mig bakom skämskudden en stund… Barnen blev i vilket fall glada för sina presenter. Fenix som äntligen fick en egen Minecraft-fackla och tjejerna som nu kan få lite ordning bland sina sminkprylar.

  

Nu tar vi helg här hemma, eller ja, jag gör det.
Barnen tar sommarlov och mannen han jobbar just nu och får ta helg imorgon bitti.
Önskar er alla en härlig sommar med jobb, semester, lov eller vad ni än tar er för!

  

Lämna ett svar