Trädgården


Vår stackars stackars trädgård…
Den är ju helt förfallen i år. Visst brukar vi ligga lite back med all ogräsrensning men i år har vi ju inte gjort nånting. Eller jo i rosrabatten typ en gång. Jag brukar stå för en stor del av ogräsplockningen. Jag brukar tycka att det är ganska avkopplande, ja faktiskt riktigt skönt. Men i år så har det inte funnits något intresse överhuvudtaget till att gå ut i vår egentligen ganska fina trädgård. Alla lediga stunder har jag bara suttit i soffan, ibland t.om slumrat till. Jag har varit så himla trött ganska länge igen. Min kropp skriker efter ledighet, tyvärr kroppen du har 4 veckor kvar till semester.

Jag har gjort det viktigaste, ni vet det där tvättberget som oxå växer hela tiden. Rena kläder på barnen varje morgon är ett måste tycker jag och tvättningen är lite mitt område hemma hos oss så det har jag gjort. Men trädgården har helt klart fått stå åt sidan. Gräset har blivit klippt emellanåt men det är ju i gengäld inte jag som sköter gräsklippningen. Rabatten ut mot gatan ser fruktansvärd ut och jag mår egentligen ganska dåligt över detta. Den jäkla rabatten ska bort! Helst igår! Vi måste ha något mer lättskött den sidan som är den man möts av när man svänger in på gatan. Så om någon känner sig manad att komma hem till oss och gräva lite så är ni hjärtligt välkomna.

En annan del till att intresset är lite lågt just nu kan ju även ha att göra med allt som inte går så himla bra där ute. Sparrisen vi köpte dog nu i vinter, två stackare bara som sticker upp. En vinbärsbuske är helt borta, inte bara död utan verkligen helt borta och jordgubbarna har vi väl hälften av plantorna kvar, resten har dött de oxå. Inte kul alls! Jag får försöka fokusera på det som går bra nu! Det nya äppelträdet överlevde vintern och verkar må okej, hallon/björnbärplantorna skjuter massa nya skott och rabarberna växer sig större för varje år. Idag var första dagen denna sommaren som jag gick ut i syftet med att rensa bort ogräs och nej det var inte rabatten ut mot gatan som kändes viktigast utan vårt ”grönsaksland.” Ni vet allt det ätbara som behöver en massa plats och näring runt sig för att ge oss godsaker. Äppelträdet är nu fritt liksom hallon/björnbären och vinbären som även är lite ansade. Har ju en vild idé om hur jag vill att de ska växa… Fortsättning följer kanske en annan dag med flytt av de stackars blåbären…

Lämna ett svar