Naturlig hudvård

Jag och tjejerna har länge prenumerat på Glossybox. Jag använder inte mycket smink eller andra hudvårdsprodukter heller för den delen. Embla tycker det är kul ibland att sminka sig och My hade gärna gjort det varje dag om vi hade tillåtit det. Tycker hon är lite liten för det dock så hon får hålla sig till helgerna. Vi tycker det är mysigt att få den där boxen i lådan och öpnnar den med spänning tillsammans varje månad. Eftersom jag inte är superintresserad av sånt egentligen har detta varit perfekt. Man får små provprodukter av olika märken som man kan testa och kanske få lite favoriter.

Sen gick jag en föreläsning genom jobbet. Giftfri förskola hette den och handlade om alla gifter och kemikalier vi utsätts för dagligen. Det är ganska mycket vill jag lova. Efter den föreläsningen började jag fundera över hur jag vill leva mitt liv, över vad jag vill utsätta mina barn för. Jag kom fram till att jag inte medvetet vill utsätta mina barn för gifter. Det jag kan påverka vill och ska jag försöka påverka. Jag tänker inte bli manisk men jag kommer framöver åtminstone försöka tänka mig för när det ska köpas grejer.

Det som låg högst upp på listan över förändringar var dels det som vi stoppar i oss men oxå det som vi har på kroppen. Jag började med mig själv först, aleppotvålar och andra hårda tvålar från olika märken inhandlades. Ekologisk tandkräm och bambutandborstar till hela familjen. Mitt hår mår bättre än någonsin nu när det varit utan ”vanligt” shampo och balsam i ungefär ett halvår nu. Jag tvättar det med shampotvål eller aleppotvål en gång i veckan, sköljer med äppelcidervinäger och borstar det däremellan med svinhårsborste. Ger längderna några droppar arganolja ibland när de känns torra. Nu har jag prexis börjat göra likadant på barnen. Mannen har använt sig av mina tvålar ungefär lika länge som jag har och gillar dom oxå.

Jag tar tacksamt emot tips på hur jag ska vårda mitt hår naturligt om ni har några.

Det där med glossyboxen gick ju bort nu när jag fick upp ögonen för det här med naturliga produkter. Den sades upp och jag började leta runt om det fanns andra bättre alternativ. Till min och tjejernas lycka hittade jag The Pure Box. Den innehåller endast naturliga produkter och passar alltså oss alldeles utmärkt nu när vi försöker vara lite mer medvetna vid vårt val av hudvård och smink. Idag låg det en ny box i lådan och jag blir lika lycklig varje gång det gör det. 

Förresten, självklart är jag INTE sponsrad i detta inlägg utan vill bara berätta om mina tankar kring hudvård.

Nu har vi kollat Julkalendern på Svt. Vad tycker ni om den? Jag tycker den verkar mysig och spännande!

Lämna ett svar