Barndop

  

Vi är inte alls religösa, inte troende på något vis faktiskt. När jag hör en präst prata tänker jag mest på hur fruktansvärt hemskt och orättvist det låter. Jag är själv både döpt och konfirmerad men är egentligen prexis lika nyfiken på alla olika religioner och inte bara just kristendomen. Vi försöker att ha ett öppet sinne och förklara för våra barn att man får tro på vad man vill. Inget kan riktigt veta och då får man tro vad man vill. Jag tänker att det kan berika våra barn att få uppleva diverse olika religiösa arrangemang för att sedan själv kunna bilda sig en uppfattning och få förståelse för hur olika vi människor tänker och varför. Det är inte jätteofta det händer och eftersom en del av de vi känner tillhör svenska kyrkan blir det inom kristendomen när det händer.

 

 

Denna helgen var vi bjudna på barndop! Mannen har en del av sin lilla släkt i Jönköping och idag var det hans kusins yngsta dotter som skulle döpas. En mysig dag blev det med riktigt härligt vårväder!En liten mysig kyrka med en del nakna änglar lite varstans. Vi räknade inte hur många men några stycken hittade vi allt. En fin målning i taket fascinerade oss oxå. En liten barnkör sjöng så fint och fick applåder på slutet. Alicia skötte sig utomordentligt, hon tyckte prästen var spännande och vatten på huvudet hade hon nog tränat på innan för det verkade mest mysigt.

Efteråt klämde vi in lite Pokémonjakt. Inte varje dag man är i en storstad med Pokéstop i varje hörn. Ett par nya Pokémonsar blev det oxå innan vi styrde kosan mot kalaset. Där blev det god mat, fika, paketöppning och en massa lek. My och äldsta kusinbarnet Saga klickade verkligen och lekte hur mycket som helst. I bilen på vägen hem sa My: Tänk om Saga blev ledsen nu när vi körde! I ungefär samma stund som hon sa det fick jag ett meddelande om att just så var fallet. Sötaste tjejerna! Lite synd är det allt att vi inte träffas lite oftare. Ni är välkomna ner till oss närhelst ni känner för det Sofia & Patrik!

  

   

 

Några timmar i bilen hem blev det. Ett litet ministopp för inhandlande av färdkost, läs Godis, annars inga stopp! Nu ligger de två små redan i sängen och den stora är så smått på väg hon oxå. Är ganska trött själv oxå så det dröjer nog inte alldeles för länge innan jag följer efter. Nu satsar vi på en bra nästa vecka med mycket sol och ännu mer energi!!

Stor kram till alla inblandade i helgens bravader.

Lämna ett svar