En helg i sommarens tecken

I fredags köpte mannen en ny frys. Vi har varit utan sen runt jul nångång. Vi har klarat oss ganska bra ändå faktiskt men nu kände jag att vi måste ha glass. Sommar och sol betyder glass! Vi äter massor med glass på sommaren. Vår favorit är glasspinnar från Lidl, smaka dom om ni inte redan har gjort det. Finns i smaker som passar alla, mandel, choklad, vit choklad, isglass…
Nu är vår nya frys prexis som den ska vara, full med glass!

Igår var det supervarmt och glassen kom till användning, två var fick det bli. Vem orkar äta mat liksom när det är så varmt? Har ni tips på sommarmat så tar jag tacksamt emot. Mannen jobbade och jag hade lovat barnen att om det fortfarande var sådär supervarmt på lördagen skulle vi åka o bada. Och varmt var det ju! Sjön ligger ett stenkast bort så jag hade absolut inga undanflykter. Bad fick det bli och barnen var lyckliga. Själv nöjde jag mig med att doppa fötterna.
När vi kom hem igen fick även hunden bada lite. Han behöver och svalka tassarna lite och han älskar att plaska i badbalja. Annat är det med vattenpölar ute, då går han långa omvägar. Rolig hund det där!

 

Sen var det problemet med sommarskor till My oxå. Det problemet fick lösas idag. En tur till Kristianstad och vi fick ihop två par till My, ett par till Embla och ett par till Fenix, smugglade ner ett par till mig själv oxå och hela kalaset för under femhundringen. Visst det är säkert inte bästa kvalité men jag är nöjd om de håller över skolavslutningen…
Vi hann även med att komplettera lite inför tältsemestern i sommar, My har vuxit ur sin sovsäck och var i desperat behov av en ny (den var för liten redan förra året…). Nu är vi nog så redo vi kan bli. Det kommer bli grymt i år. B.la en induktionshäll fick vi tag på idag. Så nu kan vi koka grejer oxå. Ni borde hälsa på oss i vårt tält i sommar, vi har som en hel liten lägenhet på 24m2 plus uterum. Grymt lyxigt och ni kan tro att vi ska njuta när vi är iväg!

Lämna ett svar