Fredag igen

Ja så var det då fredag igen, ännu en jobbvecka har gått. Är du en sådan som räknar ner veckorna och längtar tills det blir fredag och helg? Jag försöker att inte tänka så. Tänker man så är det lätt att de andra veckodagarna framkallar ångest tror jag. Det där med söndagsångest till exempel, om man ser fram emot helgen sådär mycket och räknar ner så blir det liksom ett antiklimax när det sen äntligen blir helg och förväntningarna är superhöga men det kanske inte händer så mycket. Eller så ska man hinna med allt och lite till när det blir helg och all ork och energi ligger på noll när det är söndag kväll. Då tror jag att det är lätt att man får söndagsångest. Ångest inför att helgen är slut, att man kanske inte hann med det man ville hinna på helgen och ångest för att man är supertrött. Man blir därmed oxå negativt inställd inför att gå till jobbet igen på måndagen och tanken på att det är typ en hel vecka tills man får vara ledig nästa gång.


Jag fick en tankeställare efter en föreläsning jag var på för ett tag sedan där just detta togs upp. Jag försöker istället tänka att varje dag ska bli en bra dag. Varje dag har något nytt att tillföra. Varje dag blir vad jag själv väljer att göra den till. Jag tänker att om nu måndagen skulle vara så jobbig för att jag måste gå till jobbet, då kanske jag borde fundera på om jag skulle försöka byta jobb så att det inte känns så längre. Absolut skulle jag vilja vara hemma mycket mer än vad jag är, kanske inte jobba alls, men nu ser det ju inte riktigt ut så i min verklighet. I min verklighet måste jag ha en inkomst för att klara av alla de där vardagliga sakerna som boende och mat o sådär. Och då blir ju ingenting bättre av att gå runt och tänka negativt.

Men nu är det iaf helg igen och hemma hos oss ska det inte hända mycket den här helgen. Mannen kommer iof hem ikväll efter att ha varit bortrest med jobbet några dagar. Men imorgon ska han iväg och jobba dagpass igen. Kanske hinner vi med en cykeltur på söndag fm tänker jag, innan han ska jobba lite mer än ett dygn igen. Kanske om jag orkar och känner för det att jag klipper ner de där rosorna, det är ju hög tid nu. Sen borde jag plocka lite av de där rabarberna oxå som redan är enorma. En soft helg är det som väntar. En helg i min stil!

Lämna ett svar