Hårtvätt

Jag har tvättat mitt hår med hård tvål länge nu och tycker att det funkar kanonbra. I början blev det ganska fett och det tog flera månader innan det började kännas bra men jag hade bestämt mig denna gången. Jag skulle härda ut! Och det gjorde jag. Jag tvättar håret ca en gång i veckan nu, det brukar kännas lagom. Ibland har det blivit oftare med då oftast med bara vatten, tvålen har jag har försökt hålla till en gång i veckan. Jag har växlat lite mest mellan aleppo tvål och tvål från http://maliniratan.se och alltid efterskölj med äppelcidervinäger. Jag tappar inte så mycket hår längre, det växer som ogräs och jag har inte varit lika torr i hårbotten som tidigare vintrar.

 

Svårt att ta en bra bild men aleppotvål till vänster och African Black soap till höger. Tvålen från maliniratan är tyvärr slut här hemma så den kan jag inte visa.

I fredags gjorde jag något dumt. Jag tvättade håret med flytande schampo och balsam från Urtekram. Jag vet inte hur jag tänkte egentligen, tänkte nog att jag mest ville känna skillnaden mot den hårda tvålen. Jag blev så torr av den så direkt när jag hoppade ur duschen så hade jag sår i pannan, vid hårfästet. Jag tappade så mycket hår redan under duschen så det blev stopp i avloppet och känslan efteråt var inte ett enda dugg mjukt och fluffigt. Nu ångrar jag mig hur mycket som helst! Redan idag fick jag tvätta det igen. Det kliar något fruktansvärt i hårbotten och håret var hur fett som helst. Nä aldrig igen! Nu vet jag vad jag inte ska använda och återgår till mina kära hårdtvålar. Tänkte även testa tvålen jag skrev om att jag vann för ett tag sedan, African Black soap, det ska bli spännande.

Lämna ett svar