Långasjön

Fick ett förslag från några goda vänner i morse om att tillbringa några timmar vid stranden. Sagt och gjort, efter ”Sommarlov” packade vi ihop oss och drog iväg. Barnen lekte och hade kul i vattnet & i sanden och vi vuxna fick en chans att snacka ikapp en stund. Ja vi hade koll på barnen samtidigt.

 

För en gångs skull var jag duktig och kom ihåg att smörja in barnen med solskydd och tur var det för solen tog som tusan. Hur jag vet det undrar ni? Jo, jag var ju lite sämre med att smörja in mig själv av någon anledning. Inte bra! Fått alldeles för mycket sol på benen och bröstet 😔 Nu är jag insmord med både aloe och kokosolja och håller tummarna för att det värsta ilskna lägger sig fort. Jag måste verkligen bli bättre på att smörja in mig själv!!

Till kvällsmat blev det Pyttipanna. Vi hade diverse rester i kylen, korv, bacon, hamburgare, karré, köttbullar och nypotatis. Det blev en kanongod pytt och både föräldrarna och barnen var nöjda. Med grönsakerna chansade jag, tog lite olja och örter över dom och kan ni tänka er att även det gick hem hos våra petiga barn. Härligt när det funkar att smyga in lite nya smaker. Anledningen till grönsaksupplägget är två, dels tycker jag att det ser mycket godare ut när man lägger upp allt på ett o samma fat, andra orsaken är att våra barn äter så olika så att man kan inte blanda ihop allt till en enda sallad.

 

Lämna ett svar