Längtan…!

 

Tror aldrig att jag har längtat så här mycket efter semester och att tälta någon enda gång tidigare faktiskt.
Jag längtar så att det gör ont nästan. Helt galet men det ska bli så himla härligt att komma iväg och bo på camping. En vecka i Västervik är redan bokad tillsammans med svägerskans familj. Sen har vi en vecka där vi tänker följa solen och förhoppningsvis ta oss så långt ifrån regnet som vi kan. Eller en natt eller två kan det visst få regna för hur mysigt är det inte att sova i tält när det regnar liksom, det är ju supermysigt.

  

Ett av mina bästa minnen är när jag campade med min familj när jag var liten, vi var i Gränna och det åskade & blixtrade över sjön, det slog nog ner i sjön oxå om jag minns rätt. Det var så himla mysigt och fint. Tänk vilka krafter vår natur har och tänk att få stå mitt i detta spektakel som ett litet barn, vilken upplevelse. Jag minns det som väldigt väldigt häftigt och har ända sedan dess varit väldigt fascinerad av åskoväder.

Vi har aldrig tältat med alla tre barnen i fina Gränna. Det har mer blivit ett ställe vi kör igenom eller kör upp till när vi är i Jönköping, bara för att handla på oss lite polkagrisar.
Släkten på mannens sida brukar träffas på Grännaberget för att käka räkmacka en gång om året. Det är ett tag sen vi var med på den här träffen. Vi har sugit en del på det i år, datumet bestämdes för längesen och nu när det börjar närma sig var det liksom dags att bestämma sig. Min längtan efter semester är som sagt enorm just nu och beslutet blev därför inte svårt alls. Numera är det alltså även inbokat en långhelg på Gränna Camping tillsammans med svärföräldrarna. Förstår ni hur lång denna och nästa vecka kommer att kännas innan semestern äntligen börjar?
Men det är bra att få längta ibland, eller? Visst är det så?

I väntan på den där tältsemestern kände vi att det kunde vara bra att ha koll på alla tältgrejerna. Vi har ju investerat i lite nytt för i år. En köksbänk, en spishäll, en garderob och ett par nya stolar så att alla i familjen ska få sitta skönt samtidigt. Förra året fick vi turas om att sitta på hårda klappstolar, det behöver vi inte i år.Tältet fick åka upp i trädgården idag och det blir så grymt bra. Det finns en liten risk att hela familjen kanske kommer bosätta sig därute nu fram tills det är dags att packa in det i bilen. Är det fler där ute som längtar efter semester?

Lämna ett svar