Påskafton

   

Dagen började med äggletning. Prexis som förra året hade Påskharen tagit sig in i uterummet och gömt ägg där. Äggen innehöll en himla massa godis och lite såpbubblor. Tyvärr var där inget till föräldrarna så det var ju en väldig tur att jag hade köpt lite påskgodis själv så vi slapp bli utan.

  

Dagen fortsatte med ett besök från svärföräldrarna och nyaste minsta lilla hunden Åwe. Vilken liten sötnos! Så ullig och go. Chilli hade nog gärna behållit honom här faktiskt och kanske vi oxå… Innan maten hann vi med lite kortspel. Det är det nya här. Det ska spelas hundra gånger om dagen helst, tydligen kallas det vändtia trots att båda jag och mannen är uppvuxna med att det heter Skitgubbe. Kul är det iaf.

 

Maten ja, det blev minsann lite påskmat oxå. Ganska förenklat men fullt tillräckligt. Det fanns köttbullar och korv, ägg, sill, lax och makrill. Som pricken över i hade vi de grymt goda rökta räkorna från Vägga Rökeri. En lugn och mysig påskmiddag bara vi fem med snö utanför fönstret.

 

Efter maten slängde vi oss i soffan och drog igång en rolig tecknad film samtidigt som Embla bjöd på godaste efterrätten ever. En chokladmousse med både vit och mörk choklad i olika lager samt daim på toppen. Det ska hon få bjuda på fler gånger den där dottern!

  

  

Lämna ett svar