Skolstart för barnen

Denna veckan började skolan igen efter ett långt sommarlov. Barnen var taggade! Fenix som börjar ettan med allt nytt vad det innebär, ny lärare men samma klass och tryggheten i att få storasyrrans gamla klassrum. My som börjar trean, samma lärare, samma klass men nytt klassrum (storasyrrans gamla). Och så är det den äldsta av de tre som numera är en högstadieelev. Hon var nog mest spänd. Ny skola, ny klass, nya lärare, nytt allt. Vilken trygghet att ha två bra kompisar med sig in i denna nya värld.
Det var lyckliga barn som kom hem från skolan i tisdags!

 

Annat var det för föräldrarna som skulle läsa igenom typ hundra papper och skriva under ungefär 50 av dom. Galet hur mycket info man får i pappersform fortfarande. Hört talas om mail liksom… Det tog en stund att ta sig igenom all info och skriva under det som skulle ha underskrifter. Underskrifterna resulterade b.la i nya datorer för två av barnen. My har kvar sin från förra året… Lycklig Fenix som äntligen har fått egen och en lycklig Embla som fick en lite mer modern variant, blå med både tangentbord och touch.
Det har mest varit en massa roliga grejer för alla tre i skolan den här första veckan. Glass, tipsrundor och sånt kul. My har även hunnit med en liten resa till Ihre Naturskola. De fick klä sig i ”gamla” kläder och laga soppa över öppen eld, träffa grisen Gullan och lära sig om hur det var att vara bonde förr i tiden.

Igår när skolveckan var slut var det trötta barn som slappade i soffan hela eftermiddagen. Alla intryck som varit under veckan tar hårt även på barnen. Så idag gör vi ingenting! Idag är det återhämtning som gäller för alla (utom pappan i familjen som jobbar) hela dygnet). Återhämtning behöver dock inte betyda sitta i soffan ett helt dygn har jag lärt mig. Så jag tänkte en runda i skogen, hunden blir nöjd och vi får frisk luft samtidigt som vi rör lite på oss. Äldsta dottern fick jag inte med mig men de två små hängde på. Fenix såg möjligheten att äntligen få testa sin nya cykel i skogen. Det funkade kanonbra! Han är såå nöjd med sin cykel! Jag och My turades om med den där hunden. I skogen kan han vara lite tråkig att gå med, det finns alldeles för mycket dofter och vi kommer mer bakåt än framåt när vi går med honom…

 

Lämna ett svar