Tonåring

Ja, nu har vi en tonåring här hemma. Inatt var det 13 år sedan vår äldsta Snäcka föddes med raketfart. Barnmorskan bad om ursäkt över att hon hade tyckt att vi skulle vänta med att köra in och uppmanade oss till att tälta utanför nästa gång.

 

💖 Vår fina stora Embla! Som vi undrade när du låg där inne i magen vem du var och hur du skulle bli när du växte upp. Och nu vet vi, du är ju världens bästa! 💖

 

I vanlig ordning blev det väckning med sång. Pappan fick vara med på FaceTime från jobbet. Sen var det skola som gällde, första dagen efter jullovet. Där hade klasskamraterna sjungit, alla sjöng olika grattissånger samtidigt. Låter sådär galet roligt och knasigt som sig bör. En tradition som vi har här hemma är att den som fyller år får välja middagsmat. Embla valde kebabtallrik vilket innebar att vi andra kunde välja vad vi ville från pizzerians meny. Alla var nöjda med andra ord. Pappan blåste iväg till jobbet i snöstormen och vi andra har hunnit med en mumsig fika från http://www.ninaskonditori.se

  

Födelsedagspresenter blir svårare och svårare ju äldre de blir de där barnen. Man vill ju gärna ge något de kan få användning för. Jag tänker samtidigt att det inte behöver handla om så dyra saker som möjligt. Tycker det är lite av en hets med det där, barnen ska helst få så dyra grejer som möjligt att kunna flasha med inför sina kompisar och gärna många saker oxå. Det är ju inte riktigt det som är det viktigaste i livet. Mycket viktigare är det att vi får vara friska, att vi har någon som uppskattar oss och tycker om oss för den vi är. Att vi har någonstans att bo och har mat på bordet. Ja jag vet, det låter klyschigt men är det inte det vi vill lära våra barn egentligen? Embla fick inte många saker i morse och verkligen inga dyra grejer och visst hade hon fått nån kommentar i skolan när hon berättade vad hon hade fått: ”Va fick du bara det? Fick du inget mer?”. Embla har så många fina egenskaper och värderingar och hon är så stark i sig själv att såna kommentarer inte stör henne (hoppas och tror jag) men det är så tråkigt att hon ska få höra det ens.
Och ja det kommer nån mer present ändå, vi har bara inte hunnit fixa. Den enda aktivitet som hon verkligen brinner för är ridning. Hon älskar djur, det har hon gjort sedan hon var kanske 4 (innan dess skrek hon bara hon såg en myra) och hästar är visst hennes grej. Så presenten vi inte har fixat men som hon kommer att få är nån fin ridtröja, både kortärmad och långärmad. Så fort vi har vägarna förbi http://www.borjes-tingsryd.se ska hon få prova ut nåt fint.

💖 Hoppas nu du får ett superbäst första tonårsår finaste bästa unge! Mamma och pappa älskar dig så mycket! 💖

Lite bilder från året som varit.

           
    
      
        

Lämna ett svar