Trädgården

  

Plockade in några fina Syréner, doftar så gott i vardagsrummet nu!

Vi är inte världsbäst på att ta hand om vår trädgård. Vem orkar liksom rensa ogräs i denna värmen? Eller gräva upp rabatter? För ja, vi har fortfarande rabatter som vi tänker avveckla för att underlätta för oss själva. Tiden finns inte där för att sköta om allt men tyvärr finns inte tiden heller riktigt för avvecklingen. Lite i taget får det bli.
Tittar man bortom allt ogräs, alla maskrosor och det höga gräset så ser man våren! Våren som är alldeles ljusgrön! Våren som är alldeles full med knoppar! Våren som blommar!
Man ser hur bra vårt lilla äppelträd trivs och att i år kanske det t.om kommer äpplen på det. Man ser hur bra de omplanterade blåbärsbuskarna mår och att det för första gången förmodligen kommer en massa blåbär på dom. Man ser den pyttelilla vindruvsklasen som är så liten att man först inte ens förstår vad det är för något. Man ser att i år kommer det mängder av både vita och svarta vinbär, förmodligen så mycket att det kommer räcka till supernyttig väldigt god svartvinbärssaft. Man kan se att den där lilla söta rabarberplantan vi köpte för några år sedan kommer att bli större än nånsin i år, till helgen kan det bli både glass och ännu mer god saft. Man kan se hur de små jordgubbsplantorna som fick en snabb och inte så väldigt genomtänkt omplantering mitt i värsta värmen ändå faktiskt har små söta blommor, kanske kanske kan det bli en eller annan liten jordgubbe. Man ser hur våra hallon och hallon/björnbär blir större än vad de var förra året och kanske om vi har tur kan det bli goda bär även där. I växthuset växer det på och självbevattningssystemet är en av de bättre investeringar vi gjort. Har vi tur blir det en massa gurkor och tomater där inne om ett tag och chillisar såklart. I uterummet väntar vi oss oxå lite chilli, plantorna ser så fina ut.

Glöm inte bort att se våren fina ni! Glöm inte bort att se det lilla i allt det stora! Glöm inte bort att stanna upp!

  

  

  

 

 

  

 

 

Även våra maskrosor kommer till nytta. Embla band en liten krans nu ikväll som kom till stor glädje!

Lämna ett svar