Trädgårdsterapi

 

Har varit en del depp och en massa symtom den senaste tiden. Efter förra helgens gymnastikuppvisning med mycket folk och höga ljud var de kört. Jag fixade ett par dagar på jobbet i början på veckan innan jag faktiskt insåg att det bästa att göra var att lyssna på min kropp. Jag har därför varit hemma nu några dagar. Jag har vilat massor men det vet jag ju att enbart vila är inte heller bästa lösningen. Sol, frisk luft och rörelse är bra! Så mellan vilan och regnskurarna har det även hunnits med lite trädgårdsplanering. Vår stackars trädgård har inte fått vad den har behövt nu i några år. Dags att ta tag i den nu tänkte vi.
Det ska grävas, läggas om plattor, flyttas plantor, grävas bort häckar och buskar, rensas ogräs, klippas gräs och planteras. Inte allt på en gång såklart men vi har gjort upp en liten plan nu. Sen att jag inte riktigt höll planen och på en gång började på ett annat ställe än vad vi hade bestämt får jag skylla min förvirring på.
En sak som stört mig länge är nämligen att vi panterade våra blåbär fel för ett par år sedan. De hamnade alldeles bredvid några slipers och det är ju inte direkt det nyttigaste. Så nu har vi flyttat runt i våra planteringar så att blåbären hamnade tillsammans med allt annat ätbart. Blev superbra!
Idag slapp jag regnet och har varit ute i solen i en massa timmar. Har sagt det förr och kommer säga det många fler gånger, Våren är min favoritårstid! Älskar att allt börjar växa, älskar ljuset, älskar värmen som inte är för varm! Idag blev rosorna klippta och massor med ogräs mellan plattorna vid växthuset bortrensat. Ogräsrensning är bästa terapin någonsin! Vi ska nog få ordning på den här trädgården till slut.

Lämna ett svar