Utbildning

Idag var det dags igen för min utbildning inom stress- och livsstilsförändring. En stor del som togs upp idag var sömn. Jag har ju en del svårigheter där. Tidigare var mitt stora problem och säkert en del till varför jag hamnade i utmattning, att jag sov så väldans lätt, aldrig någon djupsömn. Jag vaknade vid minsta pip och vissa nätter sov jag inte alls. Efter min utmattning fick jag ett annat problem. Jag drabbades som jag tidigare berättat av ångest när jag jag var som sjukast, ångesten var som värst när jag la mig på kudden och skulle försöka somna. Jag tror att min kropp och mitt huvud fortfarande tror att ångesten ska komma så fort jag lägger huvudet på kudden.

Jag har en del som jag hade behövt ändra med mina sovvanor, det är jag fullt medveten om. Däremot är jag inte riktigt redo för att göra det just nu. Jag somnar oftast efter en stunds tittande på Netflix, tittandet gör att jag inte ligger och fokuserar på en massa annat som t.ex att jag nog egentligen har ont någonstans eller att jag nog egentligen känner att ångesten kommer och därmed oxå får den att komma… Just nu är jag trygg med detta, om jag tittar på något så somnar jag. Oftast sover jag som en stock numera när jag väl har somnat. Jag vaknar oftast inte ens när Lilleman kommer in till oss på natten längre, jag blir lika förvånad varenda morgon när han ligger där utan att jag har märkt någonting. Jag tänker att eftersom jag ändå sover så hårt nu så är inte de andra sovrutinerna något som jag ser som något jag akut måste ändra på.

Däremot blev jag lite påmind igen om att det inte är supersmart att dricka den där Coca Colan typ varenda kväll… så ikväll blir det te igen. Tänkte jag kunde göra ett försök en gång till, det gick ju faktiskt bra ganska länge sist jag testade att byta colan mot te.

Lämna ett svar