Växthus

Vi har förmånen att ha ett växthus. Det fanns i trädgården när vi köpte huset. Vi älskar vårt växthus och har gjort en massa försök till odlingar där inne. Vi brukar hålla oss till tomat, chilli och gurka. Vissa år har det gått bättre och vissa har det gått väldigt dåligt. Det brukar falla på det där med vattningen. Man vill ju gärna göra andra saker än att vattna på sommaren och när vi har åkt iväg på våra tältsemestrar så är det kört när vi kommer hem igen. Allt brukar vara mer eller mindre dött.

I år har mannen investerat i ett nytt bevattningssystem. Nu ska det inte längre vara ett problem med bevattningen och gödningen. Förhoppningsvis blir detta året där odlingarna i växthuset blir bättre än någonsin. Igår när jag och dottern var i stan roade sig mannen med att plantera om alla sina chillisar och tomatplantor som han haft nere i verkstan under värmelampor fram tills nu.

De plantor som inte fick plats i växthuset får bo i uterummet. Där kan behövas lite grönt nu när det rummet ska användas lite mer. Sen får vi se hur vi gör med vattning av de plantorna när vi åker på semester mitt i sommaren. Kanske hittar vi någon frivillig som vill komma och vattna nångång…

 

Lämna ett svar