Fläckborttagning


Dagen började med lite sovmorgon. Sovmorgon i det här huset betyder att Fenix vaknar och gnäller att han vill ha Ipaden typ vid 7. Han får Ipaden o går in på sitt rum. En kvart/halvtimme senare kommer My o frågar om hon får sätta igång teven och det fick hon ju. Under tiden försöker föräldrarna sova vidare tills hunden börjar gnälla och verkligen vill gå ut för att kissa. Då är det liksom ingen återvändo längre. Bara att hoppa upp o ge sig ut. Mannen brukar vara snäll o ta morgonrundan när han är hemma. Idag tänkte jag vara snäll, han satt ju ändå uppe med en kompis o drack lite öl igår och kom inte i säng förrän vid 2 eller nåt. Så vi traskade ut, jag och Chilli. Tog upp mobilen för att ta en bild och ser då att klockan är ju faktiskt 8.30. Det blev ju visst sovmorgon ändå. Annars brukar morgonrundan med hunden gås redan vid sju. En härlig runda blev det. Solen visade sig, frost i gräset, bara fåglar som hördes och inte var det så kallt heller.


När jag kom hem från rundan kom jag på att jag råkade bli nafsad i benet av Chillis mamma igår. Hon var ganska irriterad på sin son som inte kunde låta henne vara ifred och då satt jag i vägen och fick mig ett bett vid knät. Ont som tusan gjorde det. Rejäla bett de har, de där Westiesarna. Och mycket riktigt är där ett rejält blåmärke idag. Jaja, det lägger sig nog såsmåningom…


Förmiddagen har det mest softats i soffan. Mannen har hjälpt mig lite med den här bloggen. Själv har jag inte tålamod. Det ska liksom bara funka tycker jag. Då är det bra med en man som gillar att sitta och klura med sånt. 


Nu till en större fråga. Ni kanske kan hjälpa mig med den? Ni är ju några stycken som läser här redan har jag sett. Vilket jag såklart tycker är superkul! Jag har sedan ett tag tillbaka bytt ut vårt inte tillräckligt miljövänliga tvättmedel här hemma. Nu har jag testat att tvätta med Linoljesåpa ett par månader och använda ättika som sköljmedel. Problemet är att jag tycker det är svårt att få all tvätt ren. Fläckar använder jag galltvål till och det funkar ibland men inte alltid. Den vita tvätten är åt det gula hållet, vita strumpor blir inte vita. Nu tänkte jag testa att lägga lite bikarbonat i tvättmedelsfacket och se om det gör något skillnad. Är det någon som har andra tips? Miljövänliga och naturliga då såklart!! 

Lämna ett svar