Förväntningar / nyårslöften?

Vad är grejen med ett nytt år egentligen?
Det ska ges löften, det ska sättas upp en massa planer och man ska ha en massa förväntningar inför resten av året. Men egentligen så snurrar ju allt bara vidare prexis så som det var innan. När man vaknar upp på nyårsdagen så har ingenting blivit annorlunda mer än att man skriver året med en annan siffra. Inga förändringar sker automatiskt och hur många gott nytt år du än får från allt och alla runtomkring dig så påverkar det inte ett enda dugg hur året faktiskt kommer att bli. Det enda som kan påverka hur ditt år blir, det är du!
Känner du att du behöver någon förändring i ditt liv så måste du göra den själv. Är det något du inte riktigt är nöjd med? Du kommer att fortsätta att känna dig missnöjd om du inte gör något åt det själv. Då spelar det ingen roll om det är nyårsafton, nyårsdagen eller för den delen en onsdag i maj. Känner du att något kan bli bättre än vad det är, se till att det blir det då! Sätt upp mål för att ta dig dit oavsett vilken dag det är. Dessa mål är såklart föränderliga. Man utvecklas och förändras hela livet och de mål du satte upp igår kan du såklart revidera och ändra idag.

På måndag börjar jag nytt jobb. Inte för att jag inte trivdes på mitt förra och verkligen inte för att det är ett nytt år, utan för att jag kände att jag kan få det ännu bättre än vad jag redan har. Jag tog chansen/risken att byta bort en bra arbetsplats med förhoppningen att jag ska må ännu bättre på en annan bra arbetsplats. Utbildningen som jag trodde skulle hjälpa mig mot mitt mål att må bättre fick mig att må sämre. Eftersom man lär hela tiden så insåg jag detta ganska fort och nu är mina mål mot bättre mående helt annorlunda mot för ett halvår sedan. Utbildningen är stoppad och jag gör ett försök med ny arbetsplats och förändrade arbetsuppgifter. I januari för ett år sedan hade jag ingen aning om att jag både skulle studera och ta beslut om att byta jobb. Men så blev det eftersom våra liv snurrar på hela tiden oavsett om det är nyårsafton eller inte och oavsett om du sätter upp dina mål på nyårsdagen, tre dagar efter eller i maj eller inte sätter upp några mål alls.

Allt måste ändå i slutändan handla om dig själv! Livet måste gå ut på att du ska må bra och hitta glädje under tiden som du lever det! Allt annat måste vara fel! Så gör nu som du vill, sätt upp mål vilken dag du vill, ge löften till dig själv om du vill, vilken dag som känns bäst för dig, eller strunta i allt vad löften och mål heter om det får dig att må bäst! Du och ditt mående är viktigast i ditt liv!

  

Lämna ett svar