Fredagsmys

Veckan har varit tuff, det är en omställning verkligen när mannen helt plötsligt bara jobbar dagtid en hel vecka. Barnen har fått vara mer på fritids, äldsta dottern har fått vara ensam en del, ingen som fixar hemma med handling och matlagning, en hund som måste få kissrunda på matrasten… ja ni hör, det där som väldigt många har alltid men inte vi är så vana vid. Det har varit en pärs och tröttheten & yrseln har gjort sig till känna mer än en gång. Så tacksam för våra fina barn som fixat det galant. Visst har det märkts att de oxå har varit tröttare än vanligt på kvällarna men inget gnäll och inte mer tjafs än vanligt eller kanske mindre än vanligt t.om. Tror äldsta dottern som fått vara hemma en del själv efter skolan kännt av det mest så igår hade hon fixat värsta mysfikan tills vi andra kom hem. Goa unge!!

Hunden saknar oss en del på dagarna. När vi kommer hem vill han kramas hur mycket som helst. Trycker huvudet mot oss och verkligen kramas. Söta lilla Chilli! Idag låg han dessutom i knät under hela julkalendern oxå. Ville inte gå ifrån mig. Tills vi började titta på ”Mitt liv som valp”. Han struntar oftast i teven men ser han en hund på den kan han inte sluta titta. Roliga hund!


Idag är det fredag och vi kan äntligen återhämta oss och vila lite. Eller ja, vissa av oss. Mannen är just nu där nere och cyklar lite och både han & My ska till Kalmar på Innebandypoolspel tidigt imorgon men vi andra ska vila. Nu har vi redan startat med vårt fredagsmys framför teven. Här hemma kör vi popcorn på gammalt vis, alltså poppade på spisen i en kastrull. Har förstått att det inte är alls nyttigt med micropopcorn, den där påsen innehåller en massa kemikalier som man helst inte vill ha i sig. Inte tar det lång tid på spisen heller, sonen vart impad över att de blev klara så fort! 


Snart blir det Idolfinal oxå, vem tror ni vinner ikväll? Våra tummar hålls för Rebecka. 

Efter att ha lyssnat på alla låtarna måste jag få lov att ändra mig! Liam är helt klart kvällens vinnare! Det där med Rebecka får stå för Embla…

Lämna ett svar