Psykiska jävla ohälsa

Det är så många som mår dåligt. Jag skulle nästan gissa att varenda människa någon gång under sitt liv känner av någon form av psykisk ohälsa.
När psykisk ohälsa drabbar barn gör det alldeles särskilt ont i en. Jag har arbetat med barn i 20 år och det är faktiskt inte många gånger jag har stött på barn som lider av psykisk ohälsa. Kanske för att jag mest har jobbat med barn i de lägre åldrarna. Statistiken säger nämligen att 1 av 7 skolbarn inte mår bra. https://www.folkhalsomyndigheten.se/livsvillkor-levnadsvanor/psykisk-halsa-och-suicidprevention/statistik-psykisk-halsa/barns-psykiska-halsa/

När man mår dåligt kan det ta sig uttryck på väldigt många olika sätt. Man kanske försöker hitta olika sätt att döva sin ångest på. Ett sätt kan vara att man slutar äta, att man börjar svälta sig själv. Jag har haft svårt att hitta någon ny statstik över hur många som har en diagnostiserad ätstörning. En undersökning som Rädda Barnen har gjort visar att var femte tjej lider av någon typ av ätstörning. Fattar ni hur många det är?
https://www.doktorn.com/artikel/anorexia-nervosa-%E2%80%93-en-d%C3%B6dlig-sjukdom/

Någon som har funnits i vår familj länge, i hela sitt liv. En liten tjej som våra barn kallar för sin kusin. Som står oss närmare än vad många av deras biologiska kusiner någonsin kommer att göra. Hon mår just nu väldigt dåligt och det gör så ont i oss. Vi tänker på dig varje dag! Vi saknar dig och dina föräldrar! Vi längtar tills vi får möjlighet att träffa er igen, visst klarar vi väl precis tvåtimmarsregeln!!
Du kommer att må bättre! Det kommer att bli bra!

Stor Bamsekram till fina dig och dina bästa föräldrar!

Snälla ni som mår dåligt, det finns hjälp att få. Tveka inte att söka vård! Ta till dig den hjälp som finns! Prata om att du mår dåligt. Gör den psykiska ohälsan synlig. Om vi pratar om den så finns den och då blir det ännu lättare att prata om den nästa gång.
https://www.1177.se/Blekinge/sjukdomar–besvar/psykiska-sjukdomar-och-besvar/atstorningar/atstorningar/

https://www.1177.se/Blekinge/liv–halsa/psykisk-halsa/

Lämna ett svar