Tredje advent

Så blev det då tredje advent. Julafton närmar sig med stormsteg. Vi kom just överrens om att nästa helg måste det handlas julgran. Jag hade bestämt mig för att strunta i det där lussebullsbaket och istället ge mig på pepparkakorna med färdigköpt deg. Men det blir aldrig riktigt som jag tänker. Mitt huvud spelar mig spratt jämt och ständigt. Efter frukost började mannen smälta socker, det skulle visst sättas ihop pepparkakshus. När det var ihopsatt ägnade sig de två yngsta åt att dekorera detta länge länge, vi snackar länge. Det blev såklart superfint!!

Mitt i allt detta husbyggande tappade jag sugen på pepparkakor och satte istället ihop den där lussebullsdegen som väntat på att bli gjord. Här hemma bakas det glutenfritt och det är inte alltid helt enkelt. Glutenfria degar är typ bland det kletigaste som finns. För några år sedan sa jag ”aldrig mer” när det kom till just lussebullar för då blev det sååå misslyckat. Men jag gav mig som väl är på det igen förra året efter ett recept från tidningen http://www.glutenfrimatgladje.se. En helt fantastisk deg som det gick att baka ut superfina lussekatter av och som dessutom blev jättegoda. Nej jag är inte sponsrad utan vill bara dela med mig av vad jag tycker är ett kanonrecept. Även idag blev baket lyckat och vi fick ett gott adventsfika på eftermiddagen. 

Tröttheten var ett faktum efter baket men trots det kände jag att lite julpynt måste fram. I veckan som kommer kommer ja inte orka mycket… Ja jag vet att jag inte ska tänka på det nu!! Men det är så svårt, jag är hela tiden en vecka fram, särskilt nu i december när det händer så mycket. Nu är det söndag och imorgon tar vi morgondagen!! Andas… lite pynt fick vi fram iaf, huset fick kompisar och döskallen fick tomteluva.

En sak hade jag kvar att fixa den här helgen och det var en hårtvätt. Orkade inte igår, brukar annars göra det på lördagarna. Håller det till en tvätt i veckan på håret. Om jag inte cyklar eller nåt så jag känner att det behövs nån extra gång såklart. Ibland blir det dock bara med vatten då. Blandade lite äcv med vatten och hoppade in i duschen. Hårtvätten består av antingen aleppotvål eller som idag en tvål från http://maliniratan.se jag brukar ta varannan gång. Sen blir det äppelcidervinäger-blandningen. Avslutar alltid med att skölja av hela håret med kallt vatten. Tryckte in lite aloe vera gel oxå i håret när det var blött och nu sitter jag här med handduk runt håret och hoppas att det hinner torka lite iaf innan jag ska lägga mig. Möjligt att jag tar lite arganolja i topparna oxå sen då de är lite torra. Tänkte klippa av en bit på fredag och hoppas att håret känns lite friskare då. Har inte klippt mig sedan jag slutade använda ”fulshampo” i juni.

Vad har ni för hårtvättsrutiner? Några tips ni vill dela med er kanske.

Lämna ett svar