1:a advent

Hoppas ni alla har haft en härlig första advent. Här började vi morgonen med att tända första jullyktan och sedan äta frukost samtidigt som vi tittade på dagens avsnitt av julkalendern, Jakten på tidskristallen. Spännande direkt från avsnitt ett och jag får en känsla av en riktigt bra julkalender. Ska bli kul att följa.
My fick hit en kompis, Embla försvann ner och jag & Fenix tittade på Titanic. Jag insåg när det närmade sig slutet på filmen att den inte var helt lämplig för honom egentligen men det har varit ett väldans tjat om Titanic på senaste tiden. Han vet massor om den. Vad den vägde, hur många passagerare som var ombord, vilket klockslag den sjönk osv. Jag tänkte det var dags att han fick se den men vissa scener var som sagt var inte speciellt lämpade för en snart 7-åring.

 

Eftermiddagen gick i adventsfirandets tecken. Tydligen har man dans kring granen på torget, julbodar med diverse kakförsäljning, chans att träffa Tomten och de flesta butiker håller öppet ända till kl.19. Mannen skulle stå på torget med kollegorna, visa upp brandbilen och dela ut julkalendrar. Självklart fick vi in en snabb runda, säga hej och få ett par kalendrar. En liten snabb runda gick vi för att leta jultröja åt My. Inte helt enkelt då det var väldigt utplockat bland just dessa tröjor. Blir till att beställa online istället. Är man i stan är det väldigt svårt att låta bli http://www.ylvas.se. Jag insåg när vi julpyntade igår att jag inte har några Majalyktor med jultema (förutom adventslyktorna), självklart kunde jag hitta det hos Ylvas. Tre nya fina lyktor fick det bli och nu är det jul även på ljusbrickan i vardagsrummet.

Lämna ett svar