Att söka jobb

Som vanligt har det varit en vecka full med innehåll. Apt på kvällstid, skolintervjuer och arbetsintervjuer. I helgen vankas det 1:a advent och det är massor som ska fixas med. Fixet med adventsstjärnor och julpynt började redan innan min frukost var avklarad och där någonstans fick jag nog.
Jag tog sonen och hunden med mig till havet istället. Pokémonjakt blev det för sonen, skogsdofter för hunden & havsluft för oss alla. En härlig runda där solen sken på oss och vi gjorde vad vi kunde för att suga åt oss en massa D-vitamin. När jag kom hem orkade jag fixa både med julgardiner och ett träningspass på 34 minuter med mina appar.

  

Arbetsintervjuer ja… Det sägs att det är arbetsbrist i landet och har varit så ett tag. Jag måste ha valt ganska rätt när jag gjorde min högskoleutbildning för jag har minsann aldrig behövt vara arbetslös några längre perioder. Jag har bytt arbetsplats några gånger genom åren och jag tycker att jag lärt mig mycket genom detta. Varje gång måste jag fundera över vilken roll jag vill ta på min nya arbetsplats. Varje gång möter jag nya fantastiska människor. Varje gång hjälper mig att utvecklas.
Nu är det dags för en förändring igen känner jag. Den stora förändringen är såklart den jag gör i samband med utbildningen jag kom in på i höstas. Specialpedagogik är verkligen spännande! Dock är det tre år jag ska ta mig igenom innan det kan bli nytt arbete inom just den professionen. Utbildningen har fått mig att fundera över var jag kan tänka mig att arbeta sen efter de tre åren, vill jag arbeta mot förskolan, eller kanske skolan…? Det är ett tag sedan jag arbetade inom skolans värld och därför tänker jag att det kanske är läge att ta sig in där igen och känna efter lite mer.
Sagt och gjort, två arbeten som fritidspedagog fanns att söka här i kommunen. Två intervjuer blev jag kallad till. Två tillsvidaretjänser blev jag erbjuden. Helgen får gå i funderingens tecken! Ska jag stanna där jag är på min visstidsanställning, jobba kvar med mina förskolebarn och med mina kanonkollegor? Eller ska jag tacka ja till en tillsvidaretjänst i en förskoleklass på en liten skola? Eller kanske tacka ja till en tillsvidaretjänst på en större skola och arbeta på fritids med 3:or? En dag kvar att fundera och jag tror att jag kommit fram till hur jag tänker och vad jag kommer välja.

Önskar er alla en riktigt härlig helg med mycket återhämtning!

 

Lämna ett svar