En miniweekend i Skåne

 

Ett batteribyte på min telefon gjorde att vi lyckades få ihop en hel helg i vårt älskade Skåne. Det finns nämligen ingen  -verkstad i närheten av vår lilla hemstad. Den närmaste ligger i Malmö och eftersom jag inte ville skicka iväg telefonen och vara utan i minst en vecka så blev det alltså till att planera en Skånehelg. Känner ni mig eller har läst här på bloggen ett tag så känner ni oxå till min ångest för resor. Jag trivs bäst hemma där allt är som det brukar. Det mesta inför den här helgen hade jag dock planerat själv och kände mig därför ganska lugn, jag visste ju vad som skulle hände. Det tar ändå inte bort all inre oro och dålig sömn var ett faktum några dagar före resan. Drömmar som gjorde att jag vaknat på nätterna med en panik över att känna mig jagad.

Lördag blev det och min väska packades full med nytt härligt rosa garn. Virkning i bilen funkar kanon! Då fokuserar jag på mina maskor och ingenting annat. Ibland räcker det t.om att väskan bara är med utan att jag ens rör min virkning. Den här gången virkades det dock på bra. Vi landade på Emporia där allting gick mycket fortare och smidigare än vad vi hade tänkt oss. Telefonen var klar på mindre än en timme. Vi hann med både lunch och lite shopping (mest fönstershopping) i de viktigaste butikerna. När vi kände oss klara drog vi vidare till Trelleborg. Ni vet staden som bringar mer ångest inom mig än något annat. Finns personer eller En person som jag inte vill möta i en mörk gränd i den staden. Årsdag för min största livskris var nu i veckan och kanske att det inte är optimalt att åka till den staden just nu. Men vet ni vad, det kändes ändå okej. Hade jag mött henne är det mest troligt att jag bara hade gått vidare som om hon inte fanns. Hon är inte värd någonting hos mig och det kändes skönt att inte känna så mycket när vi körde in i Trelleborg. Vi t.om gick genom stan när vi skulle hem till några av våra bästa vänner och detta utan problem, utan att titta mig över axeln, utan att vara rädd för vem jag skulle möta. För om jag hade mött henne hade hon ändå inte funnits, för hon är inte värd någonting och om man inte finns så syns man inte och då hade jag ändå inte mött henne!

  

En härlig kväll hos bästa Micke, Jessica & Pixie i lördags! Det var alldeles för längesen vi sågs bästa ni! Det bjöds på god mat, snacks och melodifestival. Men framförallt superhärligt sällskap.
Natten på Systrar & Bönors B&B var lugn. Jag somnade bra och sov gott hela natten prexis som resten av familjen. En god frukost slank ner på morgonen innan vi packade ihop oss och drog in till Malmö.

 

Västra hamnen stod på söndagsschemat. Först skulle vi bara klara av Ikea och Lager157. Det sistnämnda gick snabbt och smidigt men Ikea ska vi inte tala om. Vi skulle mest bara reka, kolla inte vad som ev. ska inhandlas vid nästa besök. Men shit alltså vad folk det var där. En jättebutik som Ikea Svågertorp ändå är och man gick och trängdes. Det var sjukt mycket folk och panikångesten låg nära hos oss allihopa. Skönt var det när vi äntligen lyckades ta oss ut, finns ju inte alldels för många genvägar att ta inne i den butiken. Eftermiddagen spenderades hemma hos barnens yngsta lilla kusin. Världens charmtroll! Tröttheten infann sig men trots det var hon bara glad och höll humöret uppe. Lilla sötnosen!
Resan hem gick bra den oxå även om den var ganska dryg. Det blev mörkt och jobbigt men vi höll humöret uppe med lite godis. Hej då Skåne, vi ses en annan dag!

  

Chilli fick vara hos hundvakt när vi var iväg. Andra gången någonsin och andra gången hos samma hundvakt. Det funkar så bra och han blir superbortskämd. En mormor som var ute med honom massa fler gånger än vad han brukar och två barn som busar med och aktiverar honom. Och en härlig plats vid brasan där man kan spana på katter. Skoja att han var trött när han kom hem. Orkade inte ens gå in i soffan utan däckade på en gång när han kom hem på köksgolvet.

 

Lämna ett svar