Gränna

För längesedan fick vi datumet för årets träff på Grännaberget. Mannens släkt är inte direkt stor, på sin mammas sida har han en moster, tre kusiner och några kusinbarn, ja och så Gerd & Tommy oxå såklart. De är ganska tajta med varandra och en gång om året har det blivit tradition med en räkmacka på Grännaberget. Det är några år sedan vi var med och jag undrar om inte det kanske var anledningen till att vi fick datumet så långt i förväg den här gången. Inga ursäkter till att inte kunna planera in att vi kan komma liksom.
Tiden har gått och när vi nu närmade oss var det dags att planera. Köra över dan? Köra över helgen? Sova över hos moster Karin? Hur gör vi? Då kom jag på bästa planen, varför inte tälta i Gränna? Sagt och gjort, en extra dag ledig fixades och camping bokades fredag till måndag. Längtan har varit stor och äntligen i fredags var det dags.

 

 

Resan gick kanonbra! Våra tre barn plus hunden är verkligen en fröjd att åka långt med. Bilen gick oxå bra, fram tills efter matpausen i Värnamo. Där började den bete sig lite märkligt… Den fick dock kämpa på ända fram till Gränna, där svängde vi av första bästa avfart och när det började bromsas lät det ganska mycket om bilen samtidigt som ratten skakade och levde sitt egna lilla liv. Vi fick helt enkelt stanna på första polkagriskokeriet vi kom till. Tydligen märktes det att vi hade lite problem och en kille på http://www.polkagrisar.se kom ut för att kolla läget. Vi hittade en massa skuggslem och kulor under bilen och polkagriskillen gav oss ett nummer till en verkstad. Verkstadskillen kom rusande och ställde diagnos trasig drivaxel.
Vilken tur för oss att svärföräldrarna redan var på plats på campingen och ännu mera tur att moster Karin oxå tagit sig dit med lånad bil dessutom. Den lånade bilen hade nämligen dragkrok. Som allt alltid löser sig! Lite häftigt ändå i allt missöde. Bilen blev bogserad och släp, barn och hund fick skjuts till campingen. Jag och mannen tog cyklarna ner. Efter detta lilla missöde har vi haft en alldeles alldeles underbar liten tältsemester.

 

   

Mackorna på Grännaberget kunde inte smakat bättre. Handskalade räkor och supergod glutenfri thékaka. Vi har sovit till regnet som droppat (läs öst) ner på vårt tälttak, fågelmåsar som skränat ikapp om nätterna och en lyktstolpe som gett oss ett ljust tält hela natten. Barnen har badat och vi har ätit glass varje dag. Cyklarna har använts, snygga shorts inhandlats och vi har ätit polkagrisar varje dag. Det har grillats korv, tacos och pannkakor och en bra bok har jag kommit halvvägs i, jag som inte läst böcker på flera år känns det som. Fina lokala handgjorda tvålar med polkagrisdoft har både inhandlats och använts, mitt hår doftar alltså godis nu! Nästa blir att testa Chokladtvålen som verkligen innehåller choklad! Min nya favoritbutik är https://www.grevinnansrum.se

Nu längtar vi nästan sönder oss i väntan på nästa tältsemester som ska vara ännu fler dagar.
Förresten bilen då? Den fick stå på verkstan tills i måndags och för att vi skulle slippa stressa över den så tog vi en extra dag på campingen och åkte alltså inte hem förrän på tisdagen. Mannen hade visst glömt att han hade bytt pass och inte alls skulle jobba då utan först på onsdagen. Som allt bara löser sig till det bästa alltid!

Och vet ni vad, jag har inte stressat upp mig över mycket, inte ens när bilen gick sönder. Tälta är det bästa!
Orkar ni med en massa bilder oxå? Isf är det bara att scrolla neråt. Vill ni se en film från vårt äventyr så får ni kolla in dotterns filmer Gränna, vår bil går sönder & Gränna, högt berg och ösregn

 

 

  

 

  

  

 

 

 

  

  

  

  

  

  

  

Denna bild får spegla hur härligt vi allihopa tyckte det var att komma hem igen. Vi slängde oss i soffan och där låg vi sen ett helt dygn, ja alla utom mannen då som var tvungen att ta sig till jobbet igår.

4 reaktioner på ”Gränna

Lämna ett svar