Ridskoleserien och kalas

 

En lång dag blev det idag. Upp med tuppen trots att det är söndag. Efter frukost drog vi iväg på hästtävling, jag, Embla o en kompis till henne. Embla fick i veckan frågan om hon ville ingå i Ridskolans lag i Ridskoleserien som Ridklubbarna i Blekinge anordnar. Ett kul arrangemang för de som går på ridskola och inte har egna hästar att tävla med. Självklart ville Embla vara med på det. Tävlingen hölls den här gången i Sölvesborg på Bokeslätt med deras hästar. Embla blev lottad till att hoppa sist av ponnysarna på Merlin. En rejäl nervositet hann hon bygga upp, med all rätt. Första tävlingen är inget man skämtar bort.
Det gick verkligen superbra! Hon hoppade felfritt och fick 17.5 poäng av 18 på sin första tävling. Grymma unge! Eftersom hon hoppade felfritt fick hon en fin rosett med sig hem. För laget gick det oxå bra. Hoppning, teori och dressyr gav laget en delad andraplats. Grattis till alla er från Janneberg och Karlshamns ridklubb. Bra kämpat!

 

Dagen avslutades med 10-årskalas. Farmor, mormor, morfar & farfar, moster och ett gäng kusiner. Födelsegrisen hade valt middag som pappan fick stå vid spisen och laga. Kokt potatis, biff och brunsås. Många biffar att steka blev det… Godaste födelsedagsmiddagen på länge var det verkligen. Självklart blev det tårta oxå och där ser hon ingen anledning att bryta ett vinnande koncept. Sedan många år tillbaka väljer hon alltid samma sorts tårta från Ninas konditori i Mörrum och det är alltid lika gott. Tack alla ni som kom och firade My ikväll!

 

Lämna ett svar