3-barnsmamma i december

Det är ganska hektiskt att vara förälder i december. Med tre barn blir det oftast trippelstressigt. Alla aktiviteter har en massa julavslutningar, skolan har Luciakvällar, man ska pynta, baka och pyssla tillsammans med sina barn.

Som väl är håller vår lilleman inte på med någon aktivitet ännu så där är det inga såna avslutnngar på gång. Äldsta dotterns julavslutning är inställd då stallet fortfarande håller stängt pga av kvarka. Äldsta dottern verkar inte heller ha någon avslutning med klassen. Vi brukar ha lite julgransplundring i januari istället med den klassen. Yngsta dottern däremot, hon står för aktiviteter så det räcker för hela familjen. Idag gjorde jag min plikt som förälder och deltog i drop-in fika på hennes fritids. På torsdag är det uppvisning med hennes gymnastik. På skolan är det tvåorna som går Luciatåg vilket innebär att det är Mysans tur i år. Alltså blir det Luciatåg för oss föräldrar på kvällen med efterföljande fika i klassrummet. Jag väntar mig att det blir någon form av avslutning med fotbollen oxå medans innebandyn överlämnar jag till mannen då det är han som tränar laget. En grej till är inplanerad förresten som det måste varas med på. Förskoleklassen har ett eget Luciatåg på måndag där Lilleman ska vara med. Vi gör det enkelt och kör repris på förra årets snögubbe. Men även där ska det stannas och fikas efteråt.

Sa jag förresten att mannen har svårt att vara med både på måndag o tisdag i nästa vecka. Så är det när det jobbas skift. Ena dan har han inte slutat innan det börjar och nästa dag börjar han innan det startar. Nu är det upp till mig hur jag låter det här påverka mig. Jag har ju väldigt lätt för att stressa upp mig när jag vet att det är mycket på gång. Jag försöker verkligen att ta en dag i taget eller åtminstone en vecka i taget. Men ändå finns alla de där grejerna på en gång där inne i huvudet och snurrar… 

Nu tänkte jag landa i soffan en stund. Ljusen är tända och en Netflix-film är på gång som jag kan slippa tänka en massa till. Ni vet en sån där kärleksfilm som jag nämnt tidigare. En sån som man vet hela handligen på i förväg och som alltid slutar lyckligt.

Önskar er alla en härlig december med så lite stress som det bara är möjligt!

Lämna ett svar