Träningsbyxor


Lilla Hönan har pratat ett tag om att hon vill ha nya byxor till gympan i skolan. Alla har visst långa adidasbyxor och hon har fått hålla tillgodo med sitt innebandyställ. Jag är mer inne på Puma inte minst för att det är MFF:s sponsor utan även för att de har grymt snygga och sköna kläder. Men ni vet hur det är när det viktigaste är att ha samma som kompisarna.

Där har Embla alltid varit så stark, hon har kört på sin stil, på vad hon tycker är bekvämt och inte alls brytt sig om vad andra har eller tycker. Lilla Mysan har inte riktigt lika bra självkänsla och för henne är det viktigt hur hon ser ut och att hon passar in. Vi gör vad vi kan för att tala om för henne hur fin och bra hon är. Men jag förstår henne så väl då jag själv aldrig riktigt passade in när jag gick i grundskolan. Slutpoängen av detta är att självklart måste det fixas adidasbyxor.

Mannen jobbar idag men jag kände ändå att idag var det en bra dag för att ta sig in till stan. Den äldsta och den yngsta fick helt enkelt stanna hemma hos hunden medan jag och My tog oss in till stan. Byxor blev provade och inhandlade. Då hon fått hål i och behövt kasta lite tights de senaste dagarna var det lika bra att handla några nya såna oxå. Men tji fick vi om vi trodde att det skulle bli en enkel och snabb handling. Nog för att jag har smala barn men hallå, hur mycket hull tycker tillverkarna att barnen ska ha nuförtiden egentligen? Tre butiker letade vi byxor i och trots att vi gick ner rejält i storlek, så att byxorna blev alldeles för korta så kunde hon inte hålla dom uppe i midjan. De vi hittade på Lindex var ändå mest okej så de fick det bli. Nu är de tvättade och jag kör dom i torktumlaren (fast man inte ska), så kanske de drar ihop sig lite så att hon inte tappar dom. Annars får jag plocka fram nål o tråd och sy in dom antar jag.

En bonuströja och ett par snygga byxor med tuffa dragkedjor fick det bli oxå. Tröjan hittade vi på rea för bara 39:-, då var det svårt att säga nej när hon hittade den. Någon gång måste man ju få välja något nytt även om man är lillasyster och ärver en massa från storasyrran. Hon är ju ganska modemedveten den där lilla hönan. Hon vet vad hon vill ha och vad hon absolut inte vill ha den där ungen.

Nu ska vi vila i soffan en stund innan det ska gräddas pannkakor.

Lämna ett svar