Virkning

När jag blev dålig frågade min Beteendevetare på första besöket vem jag är. Jag fick inte svara mamma, fru eller förskollärare. Jag hade inget svar. Men vad gör du när du är ledig, vad har du för intresse, vad är din hobby frågade han då. Jag hade fortfarande inget svar. Jag orkade ju aldrig göra något när jag var ledig. Jag hade ingen hobby, inget intresse. Jag bestämde mig då för att jag skulle hitta något som jag gillar att göra. 

Scrapbooking som jag tidigare för länge sedan tyckt varit ganska roligt la jag ner ganska fort. Det stressade mig enormt med alla foton som ligger här i lådor och väntar på att göras något med. Så ingen mer Scrapbooking i detta huset.

När jag var tonåring broderade jag en del och även virkade lite. Tanken kom om det skulle kunna vara något att ta upp igen. Det var ju ganska kul ändå. Broderandet la jag ner, alldeles för pilligt och för mycket räknande för mitt huvud. Men virkningen den plockade jag fram. Började lite försiktigt med småkakor till barnen. Fortsatte med lite större grejer, ponchos till både mig och barnen. Jag märkte att virkningen hjälpte mig att slappna av. Den hjälper mig att ta det lugnt och att tänka på andningen. Och det är kul! Det som kan stressa mig är allt fint som jag vill göra. Tyvärr kan jag inte virka alldeles för mycket för värken i min nacke/axel/arm blir värre när jag virkar. Det som är härligt är oxå hur jag kan se hur jag utvecklas. Jag lär mig nya virktekniker och kan göra mer o mer avancerade grejer. Det är kul att göra saker som faktiskt kommer till användning oxå och inte bara en massa dukar. Här kommer lite av det som blivit virkat sedan jag blev sjuk. 

Och till sist det jag gjorde idag. Jag förutsätter att ni alla tittar på den mysiga  julkalendern Selmas saga på svt och då har ni såklart sett den fina mössan och kragen som Selma har på sig. Den är egentligen stickad men det finns självklart även virkmönster till liknande mössa och krage. För några dagar sedan sa My att hon gärna hade velat ha en sån mössa så i lördags for vi in till stan och fixade garn. Mössan blev klar igår och kragen gjorde jag idag när jag kommit hem från jobbet. Mysan är lycklig och jag är sjukt nöjd! De blev sååå bra!!!

Lämna ett svar